Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Akik halasztottak egyetem...

Akik halasztottak egyetem előtt egy évet, mivel foglalkoztak?

Figyelt kérdés
Szóval nálam esélyes lehet a halasztás(orvosi pálya), ha most nem vennének fel. A szüleim amiatt aggódnak, hogy az ember teljesen elkallódik ez idő alatt, nem olyan rugalmas, mint amikor rá van kényszerítve a tanulásra, és ezt az elszokást továbbviszi egyetemre is. Én nem így látom. Esetetekben mi volt, miket csináltatok? Valóban nehéz volt visszarázódni? Megéri ilyenkor nyelvet tanulni, jogsit megszerezni az érettségire való készülés mellet? Vagy mindenképp inkább nyomja tovább magát az ember valamilyen szakra, különben sosem jut tovább (ez hülyeség, csak nálunk rögeszme, és a családban nem egy példa volt rá)? Tudom, volt már hasonló kérdés, de az a téma eléggé leült.
2011. máj. 13. 22:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Én au pairnek mentem.

Hát lehet benne igazság, nekem nagyon nehéz volt a nagy szabadság után visszaerőltetnem magam a tanulásba, de megtettem. És emellett sokkal több pozitívummal lettem gazdagabb, úgyhogy még így is megérte.

Sokat szenvedek az egyetemmel, de így második félévre egészen visszarázódtam, na meg nem lehet tudni, hogy egyébként nem lett volna-e ugyanez a szitu, ha egyből gimi után jövök.

Nem csinálnám másképp.

2011. máj. 13. 22:17
 2/15 anonim ***** válasza:

Én is dolgoztam és ugyanazt tudom elmondani, mint az első válaszoló.

Nagyon nehéz visszazökkenni a szabad életből a kötöttségbe, főleg mivel ott még fizetést sem kapsz. :D

Ennek ellenére örülök, hogy így volt és ma sem tenném másképp. Lediplomáztam, közben végig dolgoztam, így egyszerre megvolt minden. Ezt tudom javasolni.

2011. máj. 13. 22:38
 3/15 anonim ***** válasza:

Én bioszt kémiát és nyelvet tanultam. 0 szabadidőm volt, persze azért néha elmentem kikapcsolódni.

Nem kallódtam el, nem szoktam el a tanulástól.

Mégsem volt elég a tanulás...szóval most ugyanezt csinálom még egy évig, annyi különbséggel, hogy nyelvvizsgám sikerült.

2011. máj. 13. 22:40
 4/15 A kérdező kommentje:
Utolsó! Nekem amúgy megvannak a nyelvvizsgák, csak tökéletesítenék( német középről felsőre, még hasznomra lehet, angol megvan). Hogyhogy ennyire ráment az egész éved, teljesen nulláról mentél? Mert úgy mondjuk még érteném. Nekem a kémiát kéne emelt szintre felhoznom, de nem hiszem, hogy azzal minden percem elmenne. Köszi a válaszokat amúgy, várom a további tapasztalatokat is.
2011. máj. 13. 22:49
 5/15 anonim ***** válasza:

Igen, szakközépbe jártam...

0 nyelvtanítás, 0 biosz és kémia.

1 nyelvet tanítottak, kénytelen voltam abból menni, de alap fokon sem voltam.

Egyébként itthon simán megírtam az érettségiket 90 fölöttikre. Aztán élesben elbuktam. Túl nagy volt a teher rajtam. Hülyén hangzik, de tényleg...

2011. máj. 13. 22:50
 6/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát én idén jelentkeztem másodszorra orvosira, tavaly lecsúsztam 3 ponttal. Ez alatt az 1 év alatt ápolói OKJ-s képzésre jártam. Nem mondom hogy imádtam a sulit, de gyakorlatok alatt sok tapasztalatot szereztem, úgyhogy nekem megérte! És közben persze tanultam bioszt, hogy megcsináljam újra az emeltet.

2011. máj. 13. 22:53
 7/15 anonim ***** válasza:

Az első felvételimnél pár ponttal maradtam le. Szarul esett, de most már inkább örülök neki. Eleve olyan szakot jelöltem be, ami nem érdekelt volna. Akkor még tetszett, sőt igazából nem láttam bele, hogy milyen, de most már tudom, hogy utálnám.

Aztán el akartam menni OKJ-ra, de végül nem jött össze, ezért otthon maradtam. Emelt törit újranyomtam októberbe, majd márciusban nyelvvizsga, végül magyar májusban, és végre sikerült egy sokkal jobb szakra bejutnom.

Ez az egy év marha szar volt, magány, frusztráció, elhagyatottság. Valahogyan ki kell bírni. Nálam a munka szóba sem jöhetett, mert eleve olyan helyen lakom, ahol nincs, és a város messze van...Na meg eleve 90% feletti eredmények kellettek. Szóval a munka és tanulás nem mindig összeegyeztethető.

2011. máj. 13. 23:08
 8/15 anonim ***** válasza:
utolsó: melyik szakra jelentkeztél végül?
2011. máj. 14. 00:03
 9/15 anonim ***** válasza:
Ezt így könnyű mondani, hogy nem fogsz "elkallódni". Én mindig felelősségteljes voltam és mégis úgy éreztem sikerült. Na nem a sok bulizás miatt, hanem egyszerűen kezdtek a dolgok kicsúszni a kezeim közül, szép lassan minden... Először is kőkeményem tanultam már az októberi érettségire is, tényleg becsületesen, erre 2%-al rosszabb lett, mint az előző, amire szintén nagyon készültem, de azért nem ennyit, mivel nem volt ennyi szabadidőm a suli mellett. Én most nem panaszkodni akarok, de mikor már írtál egy nagyon jót, és jobbat akarsz az azért necces, mert igenis van kivételezés,bárki bármit mond. Én nem síkidegként mentem oda és semmi...aztán még gondok is voltak a vizsgáztató sulival, mert nem akarták kiadni a tesztem és egyebek, hát nekem ott elment az életkedvem is mindentől. Főleg, hogy én már évvesztes is voltam, 0.-ba is mentem, meg 1 évet betegség miatt ki kellett hagynom 11.-ben. Egyébként én is orvosira készültem. Na ettől az eredménytől én nagyon frusztrált lettem. Munka szóba se jöhetett, mindentől távol laktam, bejárni drágább lett volna. Szórakozás se, ugyanemiatt, kb havonta 1x ha elmentem valahova. Aztán jöttek magánéleti problémák is, mert miért is ne minden egyszerre....ez idő alatt sok mindent megkérdőjeleztem az életemben, kihagytam még 1 évet, és most külföldi orvosira járok, ide haza be se adtam. Ennyi a történetem, nem tudom segített e, én nem vagyok pesszimista, csak azt mondom, hogy ez mind szép és jó, hogy te tervezgetsz, de ez nem csak így megy. Én nem akartam megkockáztatni még 2-3x hogy egy senki kis középsulis tanár-elnézést a szóért- kicsesszen velem.
2011. máj. 14. 07:32
 10/15 anonim ***** válasza:
Egyébként itt sokszor olvasom, hogy sokakat másodszorra meg elsőre rögtön felvettek az orvosira. Én egy nagyon erős gimibe jártam, de szinte az összes ismerősömre igaz volt, hogy akit nem vettek fel elsőre, azt másodjára sem, de van olyan ismerősöm, akit ötödjére sem, pedig tudom, hogy mennyire nagyon akarta. Én a netes hozzászólásokat mindig fentartásokkal kezelem, mert bárki bármit írhat, viszont őket ismerem. Remélem neked összejön, de arról sose szabad megfeledkezni, hogy csak elméletben könnyebb otthon, sok szabadidő etc, gyakorlatban majd valószínűleg tapasztalni fogod, hogy nehezebb, mintha suliban lennél.
2011. máj. 14. 07:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!