Jogász vagy nemzetközi igazgatás?
Melyik a jobb szak?:)
nekem inkább az utóbbi tetszik,de nem tom h el tudok e helyezkedni vele..Sztem igen de nem vok benne bizti:)
előre is kösziii:D
Sziasztok!
Én is e két szak között vacillálok. Elég nehéz a döntés, ami a legnagyobb baj hogy nincsenek objektív vélemények, meg a nemzetközi igazgatás elég fiatal szak, ezért tapasztalatokból is kevés van.
Engem leginkább az érdekelne hogy szerintetek külföldön melyikkel könnyebb elhelyezkedni?
Mert abban szinte biztos vagyok, hogy itthon jogi diplomával könnyebb elhelyezkedni, mint egy közigazgatási diplomával.
Az is érdekelne hogy itthon mennyire lehet konkurencia egy 3+2 éves igazgatási képzés egy jogász képzésnek, mert valljuk be a sima 3 éves BA semmiképp sem veheti fel a versenyt.
De térjünk vissza az eredeti kérdésre, melyikkel könnyebb elhelyezkedni egy külföldi, vagy esetleg egy itthoni EU-s intézménynél? Jogi végzettséggel, vagy esetleg egy 3+2 éves MA igazgatási végzettséggel, amit azt hiszem így hívnak, EU és nemzetközi igazgatási?
Könyörgöm...ez a hol könnyebb elhelyezkedni?
Nem bántásból mondom, de a LEGJOBBAKNAK könnyű elhelyezkedni, akármilyen diplomával. Aki végigszenvedte az egyetemet és csak végigrúgdosták a vizsgákon, az persze nehezebben kap állást. (Hulljon a férgese alapon.) Azért aláírom, vannak kevésbé telített szakirányok is, de aki nem végzi jól a munkáját hamar lapátra kerül.
Jó szakember meg, akármilyen ágazatban könnyen talál munkát. A minőség lényeg.
ERGO: Vagy PROTEKCIÓtok van, vagy a LEGJOBBAK között vagytok. Ez az élet, mindenért meg kell küzdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!