"Nemzetközi igazgatás" alapszak a Corvinuson. Vélemények?
Mit hallottatok róla, jár-e esetleg oda ismerősötök.. El lehet vele helyezkedni, stb? Bármi érdekel :)
[ [link]
egyetértek az előttem szólóval, egy most divatszak, ennyi
plusz nem ad
a gazd-managmenttel jobban jársz
Gazdasági szakokon matek is van, nem?
Az nem nekem való :DDDD
Igen van, de a Corvinus alapvetően gazdasági szakembereket képez aminek az alapja a matek.
Anélkül, hogy tisztába lennél a közgazdaság alapvető összefüggéseivel vagy a pénzügyi tevékenységekkel, nem tudsz sem itthon sem külföldön ellátni valós igazgatási tevékenységet.
Szóval ott lesz egy diplomád egy brutál magas pontszámú szakon, mert jó cseng a neve, de a cége 95%-a tisztában van a szó jelentésével és a képzés mögötti tartalommal, így egy titkárnői pozinál többre nem igazán lehet többre számítani ezzel a végezettséggel, mert nem fogsz tudni tervezeteket készíteni, költséghatékonyságot elemezni, stratégiát kialakítani, az aktuális piaci helyzetre érdembe reagálni
ha nem fekszik a matek akkor ne gondolkodj a Corvinusba
az osztályomon ketten is vannak olyanok akik ezen a szakon végeztek és halál, hogy mennyire nincsenek képben semmivel.
Viszont ha jó kapcsolataid vannak vagy a szüleidnek és be tudnak nyomni egy követségre vagy egy külhoni képviseletre akkor ott a helyed, mert ennek a köznapi neve elméletileg diplomataképző.
Szóval érdemes átgondolni.
válasz írója 90%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:04
az is az, valóban, de a nemzetközi igazgatás is
anno tömegével iskolázták be ide azokat a magyarokat akik "némi ismeretségnek" köszönhetően Brüsszelben helyezkedtek el
a nemzetközi tanulmányok már egy jóval erősebb szak ott nem árt ha van a fejben is valami, elég mély a politikai képzés is, másrészt azért azt egy magára valamit is adó ember megfejeli még egy masterrel, szóval a 90%a tovább megy, míg a nemzetközi igazgatáson nem, az ott végzettek csak 40%-a megy masterre, ez a TO statisztikája
de magunk között mindkettőt diplomataképzőnek hívjuk, az egyik szakon végzett kávét főz, a másikon végzett pedig megd**ja ha szerencséjük van egy külképviseleten
hidd el mindkettő egybeolvad a hallgatói és a köztudatban is.
10:14-es válaszoló..
,,Az alapja a matek"
Tantárgyak:
alapozó ismeretek: 36-46 kredit
társadalomtudományi alapismeretek (társadalomelméleti, politikaelméleti, szociológiai ismeretek); jogtudományi ismeretek (jogi alapismeretek, közjogi és magánjogi ismeretek); kiegészítő szakmai alapozó ismeretek (közgazdasági, szervezési és vezetési, számítástechnikai ismeretek);
- szakmai törzsanyag: 75-95 kredit
igazgatástörténeti modul (alkotmány- és közigazgatástörténet); általános igazgatási modul (a közigazgatás szervezete, a közigazgatási jog alapintézményei); szakigazgatási modul (a szakigazgatások rendszere, különös tekintettel a nemzetközi igazgatásra); pénzügyi jogi és pénzügytani modul (belföldi és nemzetközi adójog, nemzetközi pénzügyek, államháztartástani alapismeretek); közszolgálati és munkajogi modul; nemzetközi modul (nemzetközi közjog alapintézményei, a diplomácia elmélete és gyakorlata, nemzetközi magánjog, nemzetközi gazdasági kapcsolatok joga); európai uniós modul (az EU története, szervezete, EU közjog és politika, uniós kereskedelmi jog); kommunikációs modul (idegen nyelvi ismeretek);
- differenciált szakmai ismeretek: 27-45 kredit
nemzetközi intézményi igazgatási, nemzetközi vállalatok igazgatása szakirányokhoz tartozó speciális ismeretkörök.
Ebbe én matematikát nem igazán látok, a pénzügyeseken kívül... :) :) :)
A másik választás a bölcsészkar, és idegennyelv... Azzal viszont lehet, annyira sem megyek, ha nyelvet beszélek, de semmi más...
Kapcsolataink nincsenek sajnos, szóval diplomata egyhamar nem leszek... :/ :)
Köszi mindenkinek amúgy a választ :)
De akkor mit ajánlotok, aminek haszna is van, nem nyelv, nem ez a szak, ha jól beszélek nyelveket és jól tudok irányítani és szervezni?
Az kérdezted, hogy a gazdasági szakokon kell-e matek mert az neked nem megy, erre én ezt válaszoltam "a Corvinus alapvetően gazdasági szakembereket képez aminek az alapja a matek" az alapvetően az jelenti, hogy általában.
egy pillanatig sem állítottam, hogy a titkárnőképző szakon kell matekot tanulni
ezt úgy hívják, hogy értő olvasás
gondold át a felsőoktatást sztm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!