É. N vagyok a hülye?

Figyelt kérdés

Chat-en felkért egy csávó. Kérdezi, hova megyek továbbtanulni? Írtam, hogy most nem megyek sehova, mert még egy nem tudom hogy mi legyek. A másik az, hogy diplomát meg nem akarok szerezni. Erre elkezdett ,hogy mert? Érettségivel semmire nem megyek. Ezzel egyetértek, csakhogy én szakmát fogok szerezni.

Kérdezte, hogy melyik tantárgyat szeretem: Írtam neki magyar, és rajz. Matekból voltam 4-es 5-ös de rájöttem, hogy nem nekem való mert ahhoz ,hogy négyes legyek nekem sokat kell güriznem. Egyértelmű, hogy akkor olyan tantárgyra hajtok rá, ami jobban megy.

A végelé a diplomáról volt szó, hogy nekem nem kell. Meg nem fogom magam szétgürizni, hogy megszerezzek egy diplomát. (A szakmák nekem amúgy is jobban tetszenek).

Erre annyit írt végezetül, hogy buta vagyok meg hogy a szüleim tanítsanak meg meg járjak előadásokra meg művelődjek stb.

Csak azt nem értem, hogy mitől vagyok buta? Mert szakmát akarok? Vagy mert most kihagyok 1 évet?Ez az én döntésem.

Hogy lehet valaki olyan, hogy okosnak tartja magát, de közben fel sem fogja, hogy én miket írok? Vagy ennyire hogy lehet sznob id.ióta valaki?

2011. ápr. 30. 22:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Első válaszadónak: a diploma nem minden, sajnos elég sokkal találkoztam, aki még a saját szakmájában sem volt jó és más területen sem mutatott semmi kiemelkedőt.

Kérdező: végre egy olyan fiatal, aki nem akarja bármi áron egyetembe feccölni az idejét. Én is főiskolán kezdtem, mert elvárták. Meg tudtam volna csinálni, de otthagytam, mert engem az jobban érdekelt, h szülésznő legyek. Van egy szakmám, jelessel végeztem. Utolső éves gyakornokként még a rezidens doki is tőlem kérdezte, h ezt vagy azt jól csinál-e. Az idősebb dokik is többször rám bízták a kismamájukat. Nem a diplomán múlik, hanem azon, hogy mennyire szereted a dolgot. A diploma nélkül is lehet valaki okos, nyitott, érdeklődő.

2011. ápr. 30. 23:07
 12/21 A kérdező kommentje:

Csak tudod azt nem értem, hogy ennyi beszélgetésből neki ez jött le. Hiába írtam, hogy voltam matekból 4-es 5-ös. Na de mindegy. Az ilyeneknek úgy látom nehezebb felfogni, hogy nem mindenki akar feltétlenül diplomát szerezni. Mellesleg még azt is írta, hogy az ő szülei ezt tuti nem engednék meg neki, mármint, hogy kihagyjon egy évet. Ezek szerint ő is egy magolós fajta lehet, aki csak a szülei kedvéért tanult tovább. És el sem tudja másképp képzelni az életét. Vagy ha nem..akkor nem. Lényegtelen.

Az ilyen emberektől kapok agyfrászt, előítéletes lehet nagyon. Azt honnan tudja, hogy nem szeretek tanulni(?)

2011. ápr. 30. 23:09
 13/21 A kérdező kommentje:

"Nem a diplomán múlik, hanem azon, hogy mennyire szereted a dolgot. A diploma nélkül is lehet valaki okos, nyitott, érdeklődő."

Igen. De ezt az a valaki nem bírta felfogni.

2011. ápr. 30. 23:11
 14/21 anonim ***** válasza:
Biztos vagyok benne, hogy bölcsész, kom. média, vagy valami hasonló büfészakos gyökér volt. Ott vannak nagy arányban ilyenek, hogy ők mekkora ászok, aztán amint odaadják a diplomáját, kitörölheti a seggét vele.
2011. ápr. 30. 23:15
 15/21 anonim ***** válasza:
Nem kell a sráccal foglalkozni, beszűkült sznob. Volt egy évfolyamtársam, aki az utolsó évben kijelentette, h nem tanul tovább, én teljesen el voltam képedve. Igaza volt, nekem is azt kellett volna tennem, lekoccolni külföldre akkor. Mára biztos, h idekint (azóta kint lakom persze) lenne egy itt elfogadott végzetségem és elegendő keresetem, h fenntartsam magam. Így suli után viszont a semmiről kezdtem, tök idősen, szerintem.
2011. ápr. 30. 23:17
 16/21 A kérdező kommentje:
Azt nem mondta, hogy hova jár vagy, hogy mit tanul de nem is érdekel engem csak az ilyen sznob "emberek" zavarnak. Nem tudom miért nem lehet megmaradni emberségesnek(?)
2011. ápr. 30. 23:18
 17/21 A kérdező kommentje:

"Igaza volt, nekem is azt kellett volna tennem, lekoccolni külföldre akkor."

Aki teheti az jobban jár, ha külföldre megy ki mindenféle szempontból..

2011. ápr. 30. 23:21
 18/21 anonim ***** válasza:

Megmondjam,hogy miért vagy buta?:)

Azért mert érdekel mit mond egy idegen ember chaten és,hogy mi véleménye rólad... mondjuk,oké érdekel,de a poén,az,hogy befolyásol is. Ne foglalkozz vele!

Amúgy meg nem vagy "buta",halasztasz egy évet,nagy kaland. de az tény,hogy a sikerekért meg kell dolgozni

2011. ápr. 30. 23:38
 19/21 anonim ***** válasza:
Buta akkor lennél ha olyan szakmát választanál, akár diplomásat is, amivel utána nem tudsz elhelyezkedni. Ha ma újrakezdhetném én se ezt választanám, mert a diplomámmal jelenleg semmire sem megyek.
2011. ápr. 30. 23:53
 20/21 anonim ***** válasza:
Szakmával is lehet jó pénzt keresni, ha jó vagy benne. Apukám szobafestő-mázoló-tapétázó, rendesen dolgozik, nincs diplomája, de megvan mindenük amit szeretnénk. Egy családi ház, béke nyugalom. Tehát ne hallgass arra az idióta chat-előre, mert ha te szakmát szeretnék, és abban akarsz érvényesülni, akkor tedd azt, mert annak nincs értelme, hogy később rádöbbenj, hogy nem azt csinálod amit szeretnél és boldogtalan vagy. Én ettől függetlenül egyetemre szereték menni, mert ott tanulhatom azt, amit szeretnék, de kb. 50%-ot látok arra, hogy ha elvégzem akkor azzal fogok életem végéig keresni a pénzt. Anyukámnak sincs diplomája, de van 20 féle végzettsége van, a lakberendezőtől az ügyintézőig, de addig meg sem állt, amíg most a hobbijának él.
2011. máj. 1. 00:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!