Szerintetek hülye vagyok, ha elmegyek rendőrnek?
Ha újra születnék és mindent előröl kezdhetnék, akkor csak rendőrnek mennék!! Nem azért, mert korrupt akarnék lenni.
Azért egy rendőr fizetése megvan minimum 100.000,- És ami a lényeg, ha 19 évesen munkába állsz (persze, mellette munka mellett elvégezheted a rendőrtiszti főiskolát és akkor nem kell az utcán lenned) és ha nem tolják ki a szolgálati időt 30 évre, akkor 44 évesen nyugdíjba mehetsz.! Havi 100.000,- fogsz kapni 44 évesen! Akkor még tök fiatal vagy! ( persze, ha minden jól megy...)
Ha eléggé elhivatott vagy, akkor hajrá! De kemény lesz, azt garantálom!! Nálunk a női tanárok is rendőrök voltak, némelyikük boldog családi életet él... ha a pasi szeret, tuti nem fog otthagyni emiatt! Az osztályomban van 3 lány, nah meg a suliban is van egy pár, eddig még nem panaszkodnak :P. De az igaz, hogy tényleg tudni kell, hogy mit vállalsz! A fizetés ahhoz képest, amit "csinálni" kell kevés. Ez tény. Az viszont egy másik tény, hogy biztos munkahely :), valamint ha képezteted magad, akkor a fizetés is növekszik.Egyetemre szeretnél menni, vagy Rendészeti Szakközépbe? Igazából tökmind1, mindkettőbe hajtani kell, szellemileg, és fizikailag egyaránt! Eleinte nekem nagyon fura volt ott a légkör, holott tudtam, hogy a Rendőrség félkatonai szervezet :) Pl ha bemész a terembe, nem úgy kell bemenned mint középsuliban, hogy bejössz, köszönsz a tanárnak azt kész. Köszönsz,
"(...Törzsörmester, Zászlós, Törzszászlós, Hadnagy, Főhadnagy, Százados, Alezredes, Ezredes,stb...Úr/Asszony)tanár megszólítása.....(neved) tanuló engedély kérek a terembe belépni, és a foglalkozáson részt venni!"
Megadja az engedélyt, bejössz, leülsz, ennyi. :). Ha elmész a tanárod előtt iskolán belül, nem úgy, mint középsuliban, hogy jó napot Tanárnő/Úr, hanem tisztelegsz.
Has hetes vagy, jelenteni sem úgy kell, ahogy középsuliban megszoktad.
Bejön a tanár,tisztelegsz, jelentessz. Jelen esetben ofőmnek pl:
"-Főhadnagy Úrnak tisztelettel jelentem, az osztály létszáma...stb"
Néha kicsit dühös voltam rájuk, egyzser elfelejtettem tisztelegni, aztán megkaptam a magamét...XD.
Csak akkor menj oda, ha tudod h. mit vállalsz :)
jó dolgok: Megtanítanak megvédeni magad, kitartást vernek beléd, ÖNBIZALMAD MEGNÖVEKEDIK, a társaság nálunk nagyon jó miután összeszoktunk :P
Na meg észre lehet venni, hogy amelyik állampolgár tiszteli a rendőröket, azok tisztelik, pont.
Amelyik nem, az a hátunk mögött szid minket, de ezt meg kell tanulni elengedni a füled mellett.
Am. miért szeretnél rendőr lenni, mi motivál??
Igazából furcsán hangozhat,de mindig egy ilyen szigorúan ellenőrzött,fegyveres testülethez akartam tartozni (pedig nőies vagyok,vékony,semmi fiús nincs bennem ;) )
Köszönöm a válaszodat és a linkeket. (: A Körmendi Rendészeti Szakközépbe szeretnék menni,a lakhelyem szempontjából jobb mint Pest,meg amúgy is meg szeretnék küzdeni a rendfokozatomért ;) Nekem közrenden kívül nekem más szóba sem jöhet,nem tudnék mást csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!