É. N vagyok a hülye?

Figyelt kérdés

Chat-en felkért egy csávó. Kérdezi, hova megyek továbbtanulni? Írtam, hogy most nem megyek sehova, mert még egy nem tudom hogy mi legyek. A másik az, hogy diplomát meg nem akarok szerezni. Erre elkezdett ,hogy mert? Érettségivel semmire nem megyek. Ezzel egyetértek, csakhogy én szakmát fogok szerezni.

Kérdezte, hogy melyik tantárgyat szeretem: Írtam neki magyar, és rajz. Matekból voltam 4-es 5-ös de rájöttem, hogy nem nekem való mert ahhoz ,hogy négyes legyek nekem sokat kell güriznem. Egyértelmű, hogy akkor olyan tantárgyra hajtok rá, ami jobban megy.

A végelé a diplomáról volt szó, hogy nekem nem kell. Meg nem fogom magam szétgürizni, hogy megszerezzek egy diplomát. (A szakmák nekem amúgy is jobban tetszenek).

Erre annyit írt végezetül, hogy buta vagyok meg hogy a szüleim tanítsanak meg meg járjak előadásokra meg művelődjek stb.

Csak azt nem értem, hogy mitől vagyok buta? Mert szakmát akarok? Vagy mert most kihagyok 1 évet?Ez az én döntésem.

Hogy lehet valaki olyan, hogy okosnak tartja magát, de közben fel sem fogja, hogy én miket írok? Vagy ennyire hogy lehet sznob id.ióta valaki?

2011. ápr. 30. 22:46
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
végefelé*
2011. ápr. 30. 22:49
 2/21 anonim ***** válasza:

bocs, én vagyok hülye?

èn is szakmát akarok, építész akarok lenni, ehez kell egy diploma.

Vagy te mien szakmára gondolsz, fodrász vagy ilyesmi?

(külföldön élek, hogy lehet az a gond, hogy máshogy müködnek a dolgok)

Amúgy, nekem ez a 2 év amit kihagyok

2011. ápr. 30. 22:53
 3/21 A kérdező kommentje:
látom te is olyan vagy mint az. inkább nem válaszolok
2011. ápr. 30. 22:55
 4/21 A kérdező kommentje:
írtam a kérdésben, hogy még nem tudom milyen szakma legyen az amit választani fogok
2011. ápr. 30. 22:55
 5/21 A kérdező kommentje:

külföldön minden más szerintem

és nem minden szakmához kell még diploma ezt ne felejtsük el

2011. ápr. 30. 22:57
 6/21 anonim ***** válasza:
Nem az "elveid" miatt mondta, hogy buta vagy...
2011. ápr. 30. 23:01
 7/21 A kérdező kommentje:
hanem az ő elvei miatt gondolja azt, hogy buta vagyok?
2011. ápr. 30. 23:01
 8/21 anonim ***** válasza:
65%

Van ez az egyetemi sznobizmus, sajnos engem is megfertőzött, pedig még fel sem vettek.

Egyfolytában azzal nyaggatom az ismerőseimet, hogy miért nem jelentkeztek továbbtanulni, vagy hogy miért nem tanulnak az érettségire, hisz napi fél óra tanulgatás, és hibátlanra írják...

Valószínüleg ő is ilyen volt, csak nem fogta vissza magát.

A művelt, tanult emberek néha szeretik hangoztatni a tudásukat és az életcéljaikat.

De nem csak "mi" létezünk. Ha te nem tanulnál szakmát, és mindenki a mi kérésünknek tenne eleget, 3 év múlva nem lenne szakács, fodrász, villanyszerelő, kőműves.

Örülök, hogy diploma nélkül is el tudod képzelni az életed, és sok sikert kívánok! Remélem megfelelően illusztráltam a dolgokat. :)

2011. ápr. 30. 23:02
 9/21 A kérdező kommentje:

3. vsz:

Köszönöm, végre valaki aki értette , hogy mit írtam le!

És Neked is sok szerencsét a továbbiakban!

2011. ápr. 30. 23:03
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Sok a sznob!

Miért lenél buta?

Vannak olyan szakmák amihez diploma kell, de van amihez elég egy OKJ-s papír, vagy valamilyen tanfolyam.

Az pedig egy dolog, hogy olyan szakmát (ha úgy döntesz) szeretnél amihez nem kell feltétlenül diploma.

Ne foglalkozz az ilyenekkel!

2011. ápr. 30. 23:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!