Elvesztem az iskolák közt. Hol is tanulhatnék?
Nagyon összetett, konkrétan én se látom az elejét se a végét.
Hogy mindenki képbe legyen mire gondolok: Gyilkos elmék sorozat -Viselkedés Kutató központ- profilozás.
Nem látom át a "szakmát" annyi mindenből tevődik össze, szinte mindenhez kell érteni. Jogi és társadalomtudomány, bűnmegelőzés, szociológia, pszichológia, viselkedéskutatás.
Valaki tudna segíteni, hogy HOL kezdhetem meg középfokú tanulmányaimat érettségi után?
nos a gyilkos elmékben attól függetlenül, hogy sorozatgyilkosok vannak benne.. elmondaném: F.B.I. Viselkedéskutató Osztály. Profilozó csoport. a Profilozás pedig viktimológiából áll.
Nézd meg a kérdés kiírásának időpontját, próbáltam minnél velősebben és érthetőbben fogalmazni, csak hogy ne ez legyen belőle.. Hogy 625 sorba magyarázom el, amit 5 sorba is ellehet!
Mindent amit megtudtatok rólam azért történt, hogy felfogjátok ki vagyok.
Tök mindegy mit írok, mindenbe belekötnek! Minden kérdésbe beleköt minimum 1 ember. Nem értem minek kell harcoskodni. Van 1 kérdés, amire van válasz is. Úgy érzed, hogy kritikán aluli, akkor szépen kilépsz és nem válaszolsz. Vagy ha úgy érzed, hogy képes vagy rá válaszolni, kkor szépen bepötyögöd a gondolataidat.
De természetesen jó páran csak fröcsögteg az utálattól, lenézéstől és hogy elmondjam fogalmam sincs mitől voltam az 1. pillanattól ilyen nagyon ellenszenves. Még mindig tartom amit eddig leírtam. Az offolás egyszerűen semmire se jó! Minek tovább húzni?? Mindenki leírta mekkora egy szánalomra méltó kis hülye gyerek vagyok és csak adom az álszentet. Mindenki kiélte amit kiakart.
Amúgy pedig ha már abba belekötsz, hogy a kommentárjaim nem is a témához kapcsolódnak. Konkrétan 2 válasz kapcsolódik összesen a kérdéshez.. És sajnos nem 2 válasz érkezett már....
szia! látom, megoldottad a problémát. megkérdezhetem mire jutottál, milyen szakot/ szakirányt /mesterképzést néztél ki magadnak?
én a kriminológiát akartam javasolni (ELTE-TTK), de az nem tudom mennyire áll közel a rendészeti témához.
,,És én nem vagyok elsötétült ember, tényleg higgyétek el! Tudom mi a valóság, mik a lehetőségei itt az embernek"
Oké, tegyük fel, hogy egy marhára jól tájékozott kissrác vagy, ugyanakkor hollywoodi sorozatban látottakra alapoznád a jövőd karrierjét, továbbá azt gondolod, hogy érettségi után kell megkezdeni a középfokú tanulmányaidat. Nem érzed még most sem, hogy így ez egy kicsit ellentmondásos? Szerintem kezdhetnéd a karrieredet inkább egy kis gombaszedéssel. Azzal nem tudsz sok kárt okozni a társadalomnak...
Nos... Ahhoz, hogy okleveles kriminológus lehess, mesterfokozatú képzésen kell részt venned, de Ezt csak úgy teheted meg, ha előtte már szereztél apalfokú ismereteket!
8 választható ág van, ezeken belül természetesen még rengeteg választható szakirány.
-Szociológia
-Szociális munka
-Szociál pedagógia
-Társadalmi ismeretek
-Bűnügyi igazgatási
-Igazságügyi igazgatási
-Rendészeti igazagatási
-Büntetés-végrehajtási nevelő
És még az Egységes, osztatlan jogásu mesterképzés.
Ez általában 6 félév, alapképzést biztosít.
Átlagba emelt szintű magyar és történelem érettségit kérnek, de van ahova a matek is kell.
A bűnügyi igazgatási - bűnügyi szakirányhoz kell alkalmassági vizsga: Fizikai-kondicionális gyakorlati felmérés, egészségi+pszichikai felmérés.
Maradjunk a Bűnügyi igazgatási alapszaknál, ez 3 szakirányt kínál.
-Bűnügyi nyomozó (Criminal Investigation)
-Gazdaságvédelmi nyomozó (Economic Crime Investigation)
-Pénzügyi nyomozó (Financial Investigation)
Képzési terület a jogi és igazgatási, a képzési ág pedig az igazgatásiba tartozik.
"A bűnügyi nyomozó szaklirányon végzett hallgató birtokában van azoknak a speciális kriminalisztikai és bűnügyi szolgálati ismereteknek, amelyek alkalmazásával a bűnügyi szolgálati területen a bűncselekmények felderítése és bizonyítása terén egyaránt eredményes munkát tud végezni." Magyarul, már itt képzést kapunk a bűnügyi ismeretek modulból (ami áll: igazságügyi, orvos- és elmekórtan, kriminalisztika, kriminológia). Ezt a rendőrtiszti főiskolán tanítják.
Ha társadalom tudományi vagy szociológiai karra mész, tudsz felvenni Viktimológia órákat. De ha jól emlékszek a bűnügyin is fel lehet venni.
Ezek után ha sikeresen elvégzed a dipmolamunkád és szerencséd van (ami a szorgalmadból fakad), rögtön felvesznek a Kriminológia mesterszakra, ami okleveles kriminológus végzést ad. És mivel Jogi és igazgatási képzési terület ezek után elmehetsz Jogásznak is tanulni. De fordítva is lehet, először tanulhatsz jogásznak aztán kriminológusnak.
A mesterképzés 4 féléves.
Természetesen mindenhez nyelvvizsga szükséges.
H mindent összeveszek, hogy mondjuk megcsinálsz 2 diplomát + mellé a mesterképzést az 12 félév azaz 6 év. Ami azt jelenti, ha középiskola után felvesznek egyetemre és minden elsőre sikerül, évhalasztás és minden nélkül én csak 25 éves lennék!
Itt inkább az a meghökkentő, hogy átlagosan 6 millió forint lenne.
Ahham, szóval ha én vagyok az elnyomott a családba, akkor te mivagy?? :D Fogamad sincs neked semmiről... Olyan összeesküvés elméleteitek vannak, hogy hihetetlen! :D :D
Nem is tudtam, hogy ilyen felemelő érzés lehet valaki számára is a saját magával folytatott egyoldalú kommunikáció.
Hát akkor jó magadban beszélgetést kívánok!
én kérdeztem, hogy milyen szakokat találtál, köszi hogy leírtad.
"Ha társadalom tudományi vagy szociológiai karra mész, tudsz felvenni Viktimológia órákat" én ha minden igaz, szocmunkára megyek jövőre, pont a kriminológia mesterképzés miatt :) hol találtad ezt, hogy fel lehet venni viktimológiát?
amúgy nem értem miért bántjátok a kérdezőt, ha kicsit elszakadnátok attól, hogy megemlített egy sorozatot az érthetőség kedvéért, látnátok hogy tök normális kérdést tett fel.
Már fogalmam sincs, rengeteg egyetemnek az oldalán voltam, de nézz utána, biztos megtalálod! :)
:D Egyre merészebb hozzászólások. Kérlek a következőbe már mondjátok, hogy a jövőbe látok és a homlokom közepén van egy harmadik szemem is! :D :D Komolyan nagyon viccesek vagytok.. :D :D Az egyik elkezd profilozni, a másik le skizofrénezik, a harmadik csökkent képességűnek néz, a negyediknek olyan össze esküvés elméletek zajlanak le a fejébe amiket amerikai film rendezők megirigyelnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!