Elvesztem az iskolák közt. Hol is tanulhatnék?
Nagyon összetett, konkrétan én se látom az elejét se a végét.
Hogy mindenki képbe legyen mire gondolok: Gyilkos elmék sorozat -Viselkedés Kutató központ- profilozás.
Nem látom át a "szakmát" annyi mindenből tevődik össze, szinte mindenhez kell érteni. Jogi és társadalomtudomány, bűnmegelőzés, szociológia, pszichológia, viselkedéskutatás.
Valaki tudna segíteni, hogy HOL kezdhetem meg középfokú tanulmányaimat érettségi után?
,,Valaki tudna segíteni, hogy HOL kezdhetem meg középfokú tanulmányaimat érettségi után?"
Először is, érettségi után a normális emberek nem kezdenek meg középfokú tanulmányokat.
Látszik, friss vagy még az életben, inkább magára a tanulásra összpontosíts sorozatnézések helyet, tudod amit ott látsz egy forgatókönyvre íródott meseszerű dolgok, a valósággal köszönőviszonyban sincsenek.
Te komolyan bedőlsz annak, hogy saját magánrepcsin fogsz utazgatni valaha is az USA-ban államról államra, hogy közben jól hangzó tudományos szavakkal dobálózz és rejtélyes gyilkosságok elkövetői után nyomozz?
Persze hogy nem látod át a szakmát, valószínűleg nem látsz te át semmit az életben a szaruhártyádon kívül (tudod, az az "izé" ami a szemeden van kívülről).
Elárulom, nincs ilyen szakma. Van aki ezzel foglalkozik. Akár te is válhatsz olyanná egy jó 30-35 év múlva. Erről álmodozni nem mondom hogy nincs értelme, de amíg csak ez jár a fejedben, addíg nem köt le a tanulás, csak a sorozatok világa, azt se javaslom, hogy kitedd a lábadat az utcára...
2. nagyon jól leírta.
Ilyen alapon azt is kérdezhetnéd, hogy hol van James Bond szak.
Imádom amikor egy tudatlan 12 éves kis hü.lye gyereknek néznek.
Képzeld el amit a hiradót nézel sem igazi, az eredeti problémákat, katasztrófákat Nem közlik veled, ha tudnád mennyi gyilkosságot követtek el csak télen csak Csepelen és Csak nyugdíjasok körében kicsit kikerekedne a szemed. És összesen Dopeman nagyszüleit mutatták be. Arról szinte senki sem tud, hogy például egy bácsikát egy kib.aszott tyúk értékéért ütöttek le szegény pedig a hóba a hidegbe halt meg! A felesége pedig fél óra múlva ment ki a kertbe, hogy megnézze hova tűnt és annyit lát, hogy vérbe fagyva fekszik a hóba. Hmm Erről aztán nagyon sokan tudnak. És könyörgöm amikor már az 5. nyugdíjast sebesítették meg súlyosan vagy éppen ölték meg még akkor sem tudtál semmiről. A rendőrök pedig dobálóznak, megy a homályosítás, hogy a magyar nép nyugodtan tudjon aludni! És tudod mivan? Szeretnék abban segíteni, hogy a magyar vagy akár más nép tényleg nyugodtan tudjon élni!
És képzeld el, tudom milyen helyzetben van a magyar állam, és úgy gondolom, hogy Budapestről kiérjek mondjuk Pécsre nem kell repülő! Sőt sorozatgyilkos sem kell!
Tudod mi az a viktimológia? Az áldozat profilozása, segítése. És nem kell ahoz brutális sorozatgyilkos. Elég ez a csendben támadó rém Csepelen. Megélhetési bűnözés nyomot nem hagynak csak súlyos sérülteket és halottakat maguk után. És ha ez szerinted nem probléma, hogy még mindig szabadlábon vannak és ha szerinted nincs szükség segítségre, amit a viktimológia nyújt Akkor nem tudom kinek van kevesebb a kútfejébe.. :)
És valóban én sose tanulok, rosszak a jegyeim és szörnyű magatartással rendelkezek minden hétvégén bulizni járok.
Elmondjam milyen 1 hetem? Hétfőn 4ig suliba vagyok kedden úgyszint. Szerdán csak 3.10-ig úgy mint csütörtökön és pénteken! Ez tudod mit jelent? 8-9 óráim vannak és van amikor bentvagyok 5-ig.. A hazaút másfél óra! És közbe tanulok, hogy ha hazaérek vacsorázzak és lefeküdjek. Van, hogy 7 óráakor én már alszok, de a 9 órát sose bírom ki. Németet, angolt és franciát tanulok, ebből az angol és a francia szorgalomból felvett órák. És szeptembertől felveszem az olaszt is. Májusban bemutató vizsgám lesz, 2 hónappal később keztem el a készülődést, mert akkor váltottam iskolát, és én már majdnem kész vagyok, míg 1 kivételével mindenki más még csak a sablonokat rakja össze én ott decemberbe tartottam! Történelem órákon lelőhetetlen vagyok, amiből emeltszintű érettségit fogok tenni.
Szóval tényleg sajnálom, hogy hétvégén merek annyit tenni, hogy leülök 3-4 órát a gép elé és megnézem a kedvenc sorozatom. Igazad van nekem nem jár a pihenés. Igaz annak akarom szentelni az életem, hogy titetket megvédjelek! Mert ha ez nem jön össze, akkor is Bűnügyi igazgatást vagy rendészeti igazgatást akarok tanulni! 10 éves korom óta rendőr vagy katona akartam lenni. ÉS tényleg sajnálom, hogy egy ilyen primitív elgondolásotok született rólam.
Amúgy meg nem ítélkeznetek kellett volna, hanem válaszolni!
Szia!
Te még mindig homályban vagy. Egyedül nem fogod tudni megváltani a világot, erre készülj fel. A magyar nép azért él "homályban", mert valakik úgy akarják, hogy homályban éljen. Ezt nem fogja tudni egy lótifuti viselkedéselemező, vagy mi a bánat megoldani. A megélhetési bűnözőknél nem elég, ha megjelenik a hihetetlen nagy szakértő, és megmondja, hogy Lakatos Emánuel ölte meg nénit. Ezt valószínűleg már tudják. A megélhetési bűnözés problémáját, te nem fogod tudni viselkedéselemzőként megoldani. A problémák máshol gyökereznek.
Látom leírtad a napodat. És ezzel mit csináljunk? Meséljem el én is az enyémet? Sokszor reggel 8-tól este 6-ig vagyok az egyetemen, hazaérek, eszek, majd ülök neki rajzolni tervezni. Csinálom 11-ig, utána alvás. Másnap ugyanez. Senki nem mondta neked, hogy fel kell venned ennyi nyelvet pluszba, ne avasd mártírrá magad.
Én a helyedben bűnügyre mennék, nyomozónak, vagy helyszínelőnek. Többre mész ezzel, mintha mindent kitanulsz amit feljebb leírtál. Jól mondták a többiek, az csak egy sorozat, ilyen a valóságban nincs, és értelemszerűen Magyarországon megfelelő felkészültség/felszerelés sem lenne ilyen emberek foglalkoztatására. Nincsenek olyan iszonyatosan durva ügyeink sem, hogy ilyenek kelljenek. De ha már itt tartunk! Te tudod, hogy felénk hány késelés történt az utóbbi időben? A rendőrség még is tehetetlen... te hiába tanulnál ki ennyi szakot, egyedül akkor sem tudnál bizonyítékot találni, hiszen ha kutyák, szemtanuk, és több tucat rendőr nem talál semmit, kétlem hogy neked sikerülne!
Ha egyetemre akarsz menni, akkor viszont készülj fel, hogy a napod nem este 7-g fog tartani! Én is egyetemista vagyok, 6-7-8 körül érek haza minden nap, és utána még leülök tanulni, beadandókat írni, rajzolni, tervezni. Én vállaltam, nem is sír a szám amiatt, hogy sok... A plusz nyelveket te vállaltad, te se sírj amiatt hogy milyen fárasztóak a napjaid, majd később meglátod, amikor majd örülsz ha este 7-kor már otthon vagy, és nem előadáson ülsz! :)
Én ezt nem azért mondtam, hogy mártírrá avassam magam, csak megmutattam, hogy nem az a 12 éves elkényeztetett álomvilágban élő kis senki vagyok, akire mindenki asszociált!
Ohh csak nem? Művészeti suliba járok és nekem is folyton terveznem kell, és rajzolnom, de azt nem tekintem munkának. Ezenkívül már én is töltöttem 11 órát iskolába és utána nekem is tanulnom kellett, szóval tudom miről beszéltek!
Megismétlem, nem fikázni, offolni és okítani kell. Hanem választ nyújtani.
Külön köszönet azoknak akik mind ezt meg is tették!
Ja amúgy nézz utána mennyi viselkedés kutató intézmény/központ nonprofit szervezet van, hány kiriminológiai intézmény, és akkor szólok, hogy nem én vagyok az egyeten aki evvel szeretne foglalkozni.
Az egy dolog, hogy nem Amerikában élünk és nincs minden házban lőfegyver és nincs annyi szociopata. De higgyétek el itt is vannak elmebeteg emberek.
És én nem vagyok elsötétült ember, tényleg higgyétek el! Tudom mi a valóság, mik a lehetőségei itt az embernek, és képes vagyok felfogni, hogy mennyire elavult itt minden technikai tárgy, kutatási műszer.
Én nem arra vágyok, hoyg F.B.I.-nál dolgozzak, magánrepülővel repüljek, plazma tévén nézzem az esetekről szóló dokumentumokat. Nem vágyam minden nap levágott fejeket, felismerhetetlenségik roncsolt testelek, durva nem erőszak által meggyilkolt gyerekeket. NEM ez a lényeg!
Hanem az mit dolgoznak, hogyan, milyen eszközökkel (nem tárgyi eszközök).
Amúgy köszönöm mindenki válaszát. Sikeresen megoldottam és letisztult előttem a kép. Kézzel kiírtam mindent amit tudni lehet az iskolákról, a szakirányokról, mesterképzésekből, mindenről. Összesen 13 oldal lett és az segített. NEm úgy, mint a ti hozzászólásaitok 85%-a.
De jobban érzitek magatokat, hogy mást elhordtatok minden szarnak és magatokat magasztaltátok az égekig? Jó rzés? Jobban érzitek magatokat? Remélem igen, és legalább nektek megérte. :)
Fékezz már le, ha olyan értelmes gyerek vagy, akkor érted, miért úgy reagált mindenki a kérdésedre.
Olvassad csak, miről írtál: Gyilkos elmék sorozat
Aztán meg viktimológiáról beszélsz, és h nem sorozatgyilkosság érdekel (akkor mi köze ennek a sorozatodhoz? miért azt írtad példának?), meg hogy miért ne nézhetnéd a sorozatot (ki írt olyat, h nem nézheted?), meg mennyit tanulsz a suliban (ennek mi köze a kérdésedhez?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!