Milyen szakra menjek ha teljesen humán beállítottságú vagyok? Az emberek jó 90%-a véd a bölcsészkartól, haszontalan diplomának tartják. Viszont az én erősségeim a nyelvek, (

Figyelt kérdés

(5 nyelven megértetem magam), esetleg a társadalmi tudományok. Matekhoz, fizikához, bioszhoz, földrajzhoz nem sokat konyítok, nem is igazán érdekelnek.

Mi maradt még? Tanár biztos nem akarok lenni.

2011. febr. 1. 22:12
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :) És mik az ehhez vezető utak?
2011. febr. 3. 02:39
 22/23 anonim ***** válasza:

Ezt nem értem... A mire bejutást? A finn minorra?" Igen,igen,igen!

Nálunk(SZTE) ilyen nyelveknél az a rendszer van,hogy első évtől már felveheted a minor szak nyelvóráit,de nem magát a minor szakot.Így van heti x finn órád,és csak második évtől veheted fel minorszaknak.Ez azért van,ha esetleg mégsem tetszene,akkor mehetsz más irányba,mert amennyi kreditet elhasználtál finnre,azt jóváírják a szabadonválasztottjaidhoz,így van lehetőséged mást választani minornak.

Ez úgy tudom,nem minden nyelvnél van így,de szlavisztikán ha pl. bolgár minort akarsz,akkor így működik.

Mint írtam,felveszed a nyelvórát és emellett próbálsz olyan tárgyakat felvenni szabadonválasztottnak,amik a finnugor tanszék tárgyai,pl. finn irodalom.Ha ezeket teljesíted,bejutsz finn minorra.

Ez a rendszer nálunk van,nem tudom hogy van más helyen.Nem baj,ha nem érted,majd megérted,ha ott leszel.

2011. febr. 3. 08:05
 23/23 anonim ***** válasza:
Eltén úgy van, hogy felveszed magát a nyelvórát, és van ahol fél, van ahol 1 év után kapsz 1 papírt a tanszéki titkárságon vagy a to-n amin bejelentheted minornak. De az addig elvégzett kreditek is bele fognak számítani a minorba (tehát nem úgy van, hogy elvégzel mondjuk fél évnyi finnt, bejelented a minort, és megint meg kell csinálni :D), csak ETR-ben a papíros bejelentés után fog csak megjelenni a szakirányoknál a minorod, és csak ezután tudsz minoros kurzuskeresést csinálni, kb. ennyi az egész.
2011. febr. 3. 14:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!