Milyen szakra menjek ha teljesen humán beállítottságú vagyok? Az emberek jó 90%-a véd a bölcsészkartól, haszontalan diplomának tartják. Viszont az én erősségeim a nyelvek, (
(5 nyelven megértetem magam), esetleg a társadalmi tudományok. Matekhoz, fizikához, bioszhoz, földrajzhoz nem sokat konyítok, nem is igazán érdekelnek.
Mi maradt még? Tanár biztos nem akarok lenni.
Ezt nem értem... A mire bejutást? A finn minorra?" Igen,igen,igen!
Nálunk(SZTE) ilyen nyelveknél az a rendszer van,hogy első évtől már felveheted a minor szak nyelvóráit,de nem magát a minor szakot.Így van heti x finn órád,és csak második évtől veheted fel minorszaknak.Ez azért van,ha esetleg mégsem tetszene,akkor mehetsz más irányba,mert amennyi kreditet elhasználtál finnre,azt jóváírják a szabadonválasztottjaidhoz,így van lehetőséged mást választani minornak.
Ez úgy tudom,nem minden nyelvnél van így,de szlavisztikán ha pl. bolgár minort akarsz,akkor így működik.
Mint írtam,felveszed a nyelvórát és emellett próbálsz olyan tárgyakat felvenni szabadonválasztottnak,amik a finnugor tanszék tárgyai,pl. finn irodalom.Ha ezeket teljesíted,bejutsz finn minorra.
Ez a rendszer nálunk van,nem tudom hogy van más helyen.Nem baj,ha nem érted,majd megérted,ha ott leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!