Milyen szakra menjek ha teljesen humán beállítottságú vagyok? Az emberek jó 90%-a véd a bölcsészkartól, haszontalan diplomának tartják. Viszont az én erősségeim a nyelvek, (

Figyelt kérdés

(5 nyelven megértetem magam), esetleg a társadalmi tudományok. Matekhoz, fizikához, bioszhoz, földrajzhoz nem sokat konyítok, nem is igazán érdekelnek.

Mi maradt még? Tanár biztos nem akarok lenni.

2011. febr. 1. 22:12
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
Még az informatika az ami érdekel, de infós szakokon kemény matek van, az nem menne... Pedig az infó *-* [0_o]
2011. febr. 1. 22:14
 2/23 Panda Péter ***** válasza:
100%

matek (és fizika) nélkül tényleg kerüld az infót, mert meghalsz.

mehetsz jogásznak is, bár sokak szerint már azokból is több van, mint kéne.

2011. febr. 1. 22:52
 3/23 anonim ***** válasza:
93%
Menj nyugodtan nyelvi szakra, de ne olyan nyelvet tanulj, amiből sokan jelentkeznek... gondolok itt angolra, németre...
2011. febr. 1. 23:05
 4/23 A kérdező kommentje:

Tudom, pedig elég nagy kocka vagyok, osztálytársak mindig engem keresnek mindenféle gépes bajokkal, autodidakta módon má annyi minden szart megtanultam, nagyon érdekel... Csak a fránya matek :'(

Jogászra mondják, hogy nagyon magolós szak... akkora seggem nincs... és jaja azt mondják, túl sok van belőle.

Hát én finnben, spanyolban vagy oroszban gondolkozok... de főleg a finn. Magyaron, finn szakirány, mármint. Például.

2011. febr. 1. 23:28
 5/23 anonim ***** válasza:
29%
bölcsész - jogász diplomával jó leszel a mekibe BigMac-et adni. keress valami értelmes szakot, tanulj ki szinkrontolmácsnak, abból úgyis kevés van.
2011. febr. 2. 08:23
 6/23 anonim ***** válasza:
87%

Nézd,ha öt nyelven megérteted magad,akkor valószínűleg egy hatodik,hetedik sem fog gondot okozni

Én orosz szakos vagyok,a ritka nyelvekért fizetnek ám.

Gondolkodj olyan nyelvekben,amelyeknek a gazdaságban,üzleti életben,idegenforgalomban használni tudsz.

Angol/német/francia egyéb slágerszakokra ne menj,tömve van és lehetetlen elhelyezkedni,lengyel,török,orosz,cseh-ezek elég erősek ma.

Ja és üzenem annak,aki azt mondja,hogy btk büfé meg mekiben dolgozunk majd,hogy csak ez csak a szociológusokra,a magyar szakosokra,az informatikus könyvtárosokra meg a filozófiásokra vonatkozik :P

Ha jól párosítasz két nyelvet,akkor azzal lehet aratni.

Sok szerencsét!

2011. febr. 2. 10:34
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Ja és kedves utolsó,a szinkrontolmácshoz is először bölcsészdiploma kell,gondoltad volna?

Hacsak nem sajátítasz el három nyelvet egyedül felsőfokon.Mert akkor bármilyen ba diplomával mehetsz fizetősön tolmácsnak.BME-n pl. 325 000 egy félév.

Sima tolmács fordító mesterszakon viszont nagyon gyér a kínálat,angol,német,francia van a legtöbb helyen,az meg nem sokat ér.

2011. febr. 2. 10:38
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Semmi baj a bölcsész diplomával, ha jó nyelvet választasz. Pl. a szláv nyelvek most elég keresettek, de a svéd, vagy 1-2 keleti is (japán, kínai, koreai). Tolmács/fordító szakma, kapcsolattartó nemzetközi cégeknél (jól fizet), idegenvezető, stb.

amitől óvnálak én is az az anglisztika és az újlatin nyelvek. Bár az utóbbiból még a portugál a legkevésbé telített, és viszonylag keresik is.

2011. febr. 2. 16:41
 9/23 anonim ***** válasza:
23%
Láttam, hogy finnben gondolkodsz. Finn szak nincs, csak magyar,finn szakiránnyal. Másik szakról pedig nem vesznek fel finn minorra, ezt mindig betöltik a magyarosok. A finn egyébként egyáltalán nem keresett, nem jó ötlet. Bár nagyon szép nyelv, önmagában megéri megtanulni már csak a hangzása miatt is.
2011. febr. 2. 16:43
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van oroszos csoporttársam,akinek finn a minorja,szóval nem kell magyar szakosnak lenni.
2011. febr. 2. 18:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!