A nagyfokú gerincferdülés (54fok) test fogyatékosságnak számít az egyetemek jelentkezésénél?
Az egyetem plusz pénzt kap minden fogyatékosnak minősített hallgatója után. Úgyhogy bátran fuss neki, lehet, hogy sikerülni is fog!
Az összes vizsgálati anyagodra szükséged lesz hozzá.
"Az egyetem plusz pénzt kap minden fogyatékosnak minősített hallgatója után."
- És szerinted ennyi elég, hogy felvegyék? Már jó ideje nem diákokat vesznek fel, hanem pontszámokat. Mégis hogyan gondolod akkor, hogy vele kivételeznének? A többletpont jogosságát sem az adott egyetem szabja meg.
az előttem hozzászólókat megcáfolnám! ugyanis nekem is gerincferdülésem van, és az ortopéd orvosom javasolta még a szeptemberi felvétel előtt, hogy az ő tudomása szerint +50 pontot kapsz gerincferdülés esetén (is)!!
Az első lépés, hogy levelet kell írni egy Központba (sajnos már nemtudom a nevét), kérvényezni kell h. megkaphasd a többletpontot, persze ezt frappánsan meg kell fogalmazni, ( a leleteid fénymásolatával csatolva), felküldöd Pestre, megvárod amíg válaszolnak, ha minden oké, akkor a válszlevelüket elküldöd az Oktatási Hivatalba, és elbírálják, hogy jogosult vagy-e a pontokra..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!