Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Diszkalkuliával biosztanár...

Diszkalkuliával biosztanár szak az ELTE-n mennyire necces?

Figyelt kérdés

Felvesznek egyáltalán ezzel a diagnózissal? (Még nincs meg egyébként, csak ki fogom vizsgáltatni). Pokoli rossz vagyok matekból, de a biosztanárom azt mondta, hogy csak az első félévben van, és nem is olyan vészes.

Emellett előrehozott érettségit tettem bioszból, ami 100% lett, szóval konkrétan magát a biológiát nagyon szeretem.

Mik a tapasztalataitok?

tegnapelőtt 19:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Elég kemény matek van azon a szakon. Integrálni deriválni határértéket számolni tudni kell. És ott lesz még a statisztika is. Gondold át.
tegnapelőtt 20:03
 2/5 anonim ***** válasza:
0%

Elég laza. Tényleg csak az első félévben van, akkor is csak gyakorlat. Ellenőrizd le, itt vannak az ELTE-s osztatlan tanárképzés tantervei: [link]

Viszont a szakpárosítást gondold át, mert más természettudományos tárgyaknál (fizika, kémia) komolyabban veszik a matekot.

tegnapelőtt 20:17
 3/5 anonim ***** válasza:

Mit jelent az, hogy pokoli rossz vagy matekból, Kérdező?

Pl. egy zárójeles, első fokú egyenlet megoldása is gondot okoz, vagy hogyan kell ezt elképzelni?

tegnapelőtt 21:50
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen, sajna gondot okoz, bár pont az egyenlet az, ami még kb valamennyire megy, de ezen kívül egy írásbeli osztást megcsinálni nem tudok🥲a szakpárom angol lenne, azzal nem lenne gond. Amit az első írt, mennyire reális? Illetve magában a biosz részében is lesznek számítások, tehát a többi félévben?
tegnap 14:17
 5/5 sadam87 ***** válasza:
Nem kell deriválni, integrálni, határértéket számolni biológiatanár szakon. Biológus szakon is csak ökológia szakirányon volt. (Nyilván az egyes egyetemek esetén lehetnek eltérések, de nehezen tudom elképzelni, hogy bármelyik biológiatanár szakon kötelező lenne a deriválás, integrálás.)
tegnap 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!