Milyen megbecsült szakok vannak melyeket el lehet végezni diszkalkuliával, s el is lehet vele helyezkedni?
Pl. azt tudom, hogy orvosin nem kizáró ok, de nyílván piszok nehéz így elvégezni...
Mi van még?
Az a baj, hogy nálam még általánosban állápították meg, fel is mentettek belőle teljesen. Így 10.-ig nem is éreztem, hogy kéne tanulnom matekot... Csak utána jöttem rá, hogy nehéz lesz nélküle egyetemre menni. Nem tudtam beérni minden más mellett az osztályom 2 év alatt...
Így matek nélkül érettségiztem.
Ma sem nagyon érzem, hogy menne, mert az a baj, hogy nagy nehezen megtanulok pár dolgot mondjuk 2 hónap alatt, nagyon intenzív tanulással... Aztán egy hétig nem matekozok (mert pl. nincs időm) és ez alatt el is felejtek szinte mindent.
Neked hogyan sikerül eredményesen matekot tanulnod?
Késő a válasz de azért meg írom.
Sok olyan szak van amit erősebb matek nélkül is el lehet végezni, és viszonylag megbecsült. Például gazdasági területen a kommunikáció, emberi erőforrások, bölcsész területen a pszichológia (itt van statisztika, de nem vészes), könyvtáros, bármely szak+ angol nyelvoktató MA (ezzel felnőtteket lehet oktatni), kb. az összes egészségügyi szak, és a matek-fizikán kívül az összes tanárszak, valamint a többi pedagógus szak (gyógyped, tanító, óvodaped, szociálped stb.). De műszaki területen is vannak olyan szakok ahol a többihez képest kevesebb a matek, pl.: műszaki menedzser, környezetmérnök, biomérnök, szakoktató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!