Gépészmérnöki szak szerintetek diszkalkuliásként elvégezhető, ha az ember kb. egész nap tanul?
Van.
De a felvételhez egyébként nem feltétlenül kéne...
Én se tudom elképzelni, de még régebbi hasonló kérdésknél olvastam olyanok hozzászólásait, akik állitólag diszkalkuliásként végeztek gépészmérnöki, vagy más mérnöki szakot.
Gondolom, ennek is vannak szintjei.
Nálunk másfél éve analízis 2-n 158-ból (több szak hallgatói) 92-en buktak diszklkulia nélkül is...
Mechanika 1 majdnem hasonló arány.
Kérdés, miben nyilvánul meg. Ha csak nehezebben tanulok még, akkor megcsinálható. De csak akkor, ha csak ennyi a gond.
Igazából mondhatnám még a géptant, hőtant, áramlástant, analízis 3, mecha 2-3, mind számolós tárgy, főleg számolós zh-kkal, vizsgákkal, utóbbi három nálunk elméleti számonkérés nélkül, vagy nagyon minimális elmélettel.
Igazából azért nem kérik számon, mert anélkül a számításokat sem tudod megcsinálni.
#5: gondolom, aki jelentkezik, nem lobogtatja...
Kell a matek érettségi, és mellé fizika, vagy kémia, vagy informatika.
Ha matekból éppen csak átrugdossák (mondjuk 30%-kal). Tesz mellé egy nagyon jó informatika emeltet, és mellé a tanulmányi eredménye humán tárgyakból jó, esetleg még egy nyelvvizsgája is van, simán megvan a pontszám. Gépészmérnök szakon elég alacsony szokott lenni a ponthatár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!