A gyerekem szeretne fogorvos lenni, de az egyetemi tandíj elkeserítően drága! Kb. Másfél millió félévente. Ami azt jelenti hogy az egész kb.16 millió forint, mire befejezi az egyetemet! Felháborító! Nektek mi a véleményetek erről?
Az államilag finanszírozottra nem tud bejutni, ha jól tanul?
Én úgy tudom igen.
Nézzetek utána milyen ponthatárt kell belőni, aztán hajrá!
Az allam feladata az egyenlo eselyek biztositasa. De 16 misit belenyomni egy szemely felsooktatasaba? Ez azert szerintem tul megy az eselyegyenlosegen (hozzaadva azt, amit masok irnak, hogy van allamilag tamogatott szak).
Fogorvosok nagyon jol keresnek. Ha ugy erzed, hogy a gyereked jo fogorvos lesz, fektess penzt (a sajatodat, vagy diakhitel) az almaiba. 16 milliot. Ha evi 1 millioval jobban keres majd fogorvoskent, mint a masodik legjobb szakmajaban, akkor 20 ev alatt megterul a befektetes. Ha nincs ennyi penzed, akkor is ott van a Diakhitel 2. Ha te nem vallalod be a Diakhitel 2-t, akkor miert vallalna be az allam ezt a befektetest?
Ha a gyereked szeretne fogorvos lenni akkor üljön a seggén addig, ameddig olyan jó érettségiket tud írni, hogy bekerüljön államira.
(Üdv, egy államin tanuló fogorvos diák)
Ez a tandíj egyátalán nem felháborító. Ez az ár európai viszonylatban nagyon olcsó. Ezért van nagyon sok külföldi diák a fogorvosi karon, mert egy német, angol stb diáknak ez az ottani tandíjhoz képest bagó.
Ha a gyereked olyan képességű, hogy nem jut be államilag finanszírozott kézésre akkor igenis fizetnie kell. Javaslom, hogy pár 100 ezer forintért járjon a gyereked egész évben felvételi előkészítőre bioszból és kémiából valamint különtanárokhoz.
OFF: Ha Debil Pistikét nem veszik fel a tudása miatt fogorvosi karra akkor az ő tandíja legyen 1 Ft/félév mert a szülei a gyakorira kiírtak egy kérdést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!