10-es vagyok, technikumba járok és kigyűlt a 250 óra hiányzásom. Iyenkor mi történik?
Hali.
" Szóval kérlek titeket, hogy mellőzzétek azokat a hozzászólásokat, hogy biztos iskolaundorom van vagy lusta vagyok menni stb. "
Ez egy kritikus oldal és mindenes IS egyben, szóval itt aztán fogsz kapni hideget és meleget is, csak mondom.
Az a baj, hogy első reakció mindenkinek az, amit leírtál.
Egyébként tenni kéne az egészségedért és az immunrendszeredért. Így nem fogsz tudni egy munkahelyen sem megmaradni majd a későbbiekben. Én hál istennek nem vagyok beteges típus, és jelenleg még nincsen semmi különösebb bajom 27 évesen, pedig én aztán egészen idáig önpusztító életmódot éltem. Anno a sok cigi és energiaital ellenére is itt vagyok, és általában egy orrfújáson kívül ilyenkor télen semmi bajom nincsen.
Tegyél érte hogy jobb legyen. Ha érdekelne, akkor tennél érte, ne is haragudj érte, de ez az én véleményem és mindenki másé is. Csak azt nem érdekli, akit a jövője sem érdekli. Engem azért zavarna, ha évet kellene ismételnem olyan dolog miatt, ami a saját hibámból adódik, és nem az iskoláéból.
Anno én majdnem a lógásokkal voltam és 10.-ik osztályban. Még szerencse hogy kitudódott, és anyám intézkedett, így meglett az évem és mehettem 11-be, de majdnem kibasztam saját magammal. Mehettem volna újra 10-be, vagy lehet hogy akkor már 9-be. Már akkor is össze vissza voltak a jogszabályok emlékeim szerint.
Évismétlés lesz belőle, és ezt még bepótolni sem tudod, ugyanis nem úgy működik mint egy munkahelyen, hogy majd túlóra vagy bármi. Vagy szabadság kéne de nincsen úgyhogy majd bent maradsz egy héten keresztül minden nap 2 órát vagy ilyesmi. Csak mondom.
Kapd össze magad!
Ha van elég jegyed lezárnak azok alapján. Ha nincs ÉS nincs igazolatlan órád, akkor osztályozóvizsgán szerezhetsz év végi jegyet. Ha még igazolatlanod is van, akkor évismétlés.
Lesz továbbá ágazati alapvizsgád is év végén, azon is át kell menni, ahogy a többieknek is.
2 esnek uzenem h nem tehetek rola h beteg vagyokxdd nem is ertem ezt a hozzaszolast 27 evesen igy hozza allni a betegseg fogalomhoz faszsag
“ha erdekelne tennek erte” mit tehetek egy halalos betegseggel plusz mellette a sok szaz problemammal masreszt psziches problemaim is vannak rohadtul nem tehetek ellene semmit csak esetleg jobban oda figyelek stb kell mennem rohadt sok kontroll vizsgalatra es meg sorolhatnam
nem en valasztom ki a betegsegeim es nem en dontom el oket!
Attól függetlenül, hogy a tanuló hibáztatható-e vagy sem, a józan logika is, a jogszabály is úgy rendelkezik, hogy a tanévi 250 órát meghaladó iskolai hiányzás (akár igazolt, akár igazolatlan módon történt) után ÉVISMÉTLÉS következik. Ugyanis ennyi órai anyagot bepótolni szinte lehetetlen - hacsak nem különleges zseniről van szó.
KIVÉTELES esetben, ha a tanulónak közben olyan sok, értékelhető (nem kiskettes!) jegye született, hogy lezárható volna, akkor a tantestület úgy határozhat, hogy ebből a néhány tantárgyból lezárják, a fő tárgyakból (pl. matek, magyar, töri, szakmai) viszont osztályozó vizsgára utasítják év végére. De ez nem kötelező, alap az évismétlés (nem bukás, hanem hiányzás miatt nem teljesítette a tanévi követelményeket).
Legrosszabb esetben, amikor a tanuló már a jövő tanévben nem lenne tanköteles, akkor így a tanulói jogviszony megszüntethető ennek a tanévnek a végével - de kérésére újra beírható a következő évre.
#5 És a vonatkozó törvényeket olvastad?
-A tanulói jogviszony nem szüntethető meg, csak ha a tanuló kéri
-Az alap nem az évismétlés, hanem az osztályozó vizsga ("Az oktatói testület az osztályozó vizsga letételét akkor tagadhatja meg, ha a tanuló igazolatlan mulasztásainak száma meghaladja a húsz foglalkozást, és a szakképző intézmény eleget tett a 163. §-ban meghatározott értesítési kötelezettségének")
-osztályozó vizsga sem kötelező a "és emiatt a tanuló teljesítménye tanítási év közben nem volt érdemjeggyel értékelhető" kitétel miatt, aminek precíz értelmezése az adott oktatói testületen múlik.
Elvileg évismétlés vagy osztályozó, de ha a tanárok nem akarnak foglalkozni vele (ami az esetek 99%-ában így van) akkor ha van elég jegyed lezárnak.
Ezt már egy rakás ilyen kérdés alá leírtam személyes példának, de volt egy osztálytársam akinek rendszeresen összeesett a tüdeje, többször műtötték (#2 szerint ugye ő se akarta eléggé, hogy tudjon lélegezni tf) ezért több mint 300 óra hiányzása volt de az osztályfőnöke azt mondta, hogy ha megírja minimum hármasra az elmaradt dogák nagy részét akkor nem kell évet ismételnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!