Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Óbudai Egyetem építészmérnöki...

Óbudai Egyetem építészmérnöki szakra elég a közép matek?

Figyelt kérdés
Jelenleg a harmadik félévemet töltöm bölcsészettudományi karon de úgy érzem ez nem az amire számítottam. Még 2022-ben érettségiztem de matekból csak közepet csináltam, fizikából pedig semmit. Gimiben mindig 4-es 5-ös voltam, az érettségim is 4-es lett. Mennyire elvárás matekból az emelt szintű tudás, mennyire vágnak a közepébe? Lehetséges így bennmaradni?

ma 06:59
 1/1 anonim válasza:

Minden lehetséges, ha van elég szorgalmad. Én villamosmérnükit végeztem, de fordítva voltam. 3-as megs 4-es átlagom volt végig reáltárgyakból, érettségire 5-ös volt a matek, meg 1 pont híján 5-ös a fizika, nem is emelt érettségit csináltam. Utána még echnikusira mentem, és utólag felvételiként megimételtem a fizika és matek érettségit emelten (ugye ez már nem kerül a bozonyítványba),kb. közepesre saccolom, de sosem tudtam meg, csak hogy technikusival pluszpontokkal felvettek.

Nagyon sokminden múlik a profon is. Nekünk volt egy prof, aki nagyon jó magyarázó volt, pár mondantban mindent el tudott mondani.

1 félévet jártam egy másikhoz, aki nagyon vágta a témát, szeretett mindig kérkedni, hogy mennyire tudja, mi meg hülyék vagyunk, csak épp átadni nem tudta. Ott buktam is egyet.

Vissza az öreghez, na nála olyan lett a szigorlat, hogy kérdezte a gyakorlati rész után, hogy járta-e máashová, mert 25 pont mellé még pluszpontokból is sikerült egyet szerezni.

ma 09:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!