Reális elvárás egy munkáltató irányába hogy havi 1x 3 órás rugalmassággal támogassa egyetemi képzésemet?
Megmagyarázom.
Levelezős képzés, az órák péntek du és szombat. A szombat nem kérdés, de a péntek miatt szükségem lenne arra hogy havi 1x kizárólag a szorgalmi időszakban pénteken (amikor úgyis pangás van...) elmehessek 16 helyett 13kor. Évente 8x lenne ilyen péntek... ennyi lenne a kérésem.
Irodai munkakör, ez nem egy bolt nem egy gyár nem buszvezető vagyok stb. Szóval itt nem az van hogy nyitva a bolt 10-18ig és ott kell lenni.
Na szerintetek hajlandó a cég havi 1x 3 órát nekem rugalmasan kezelni péntek délután? Úgy hogy mellesleg évek óta itt dolgozom?
A realitás senkit sem érdekel. A munkáltatódnak szükség van a munkádra pénteken 16 óráig. Neked el kell menned korábban. De van megoldás. Kiveszel a kérdéses péntekekre szabadságot. Ha ez nem megy akkor marad a táppénz, vagy a pénteki óráid egy részét ellógod. Végső megoldásként a munakehelyváltást javaslom.
Egy munkahely nem köteles igazodni az igényeidhez, még akkor sem ha 40 éve dolgozol ott. Lehet, hogy nem tűnik jófejnek a cég, de az ő szemszögéből meg szükség van egy dolgozóra 16:00-ig akkor nem fog veled bajlódni.
"Na szerintetek hajlandó a cég havi 1x 3 órát nekem rugalmasan kezelni péntek délután"
Ezt mi honnan tudjuk?
Nálam péntek délelőtt volt óra, és ezt is meg lehetett oldani, de fogalmam sincs, nálad mit lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!