Kommunikáció és médiatudományt hol tanuljam?
Figyelt kérdés
Nem szeretnék büfészakos kommenteket látni, nem erre vagyok kíváncsi. A médiában szeretnék elhelyezkedni, ezért ezt a szakot néztem ki az ELTE-n. Mégis érdekel hogy mit mondtok.jan. 3. 20:32
11/18 anonim válasza:
Az RTL meg ilyen nagyobb cégek protekcióval vesznek fel kollégákat. Ha nagy ritkán civilben, akkor meg a legjobbakat. Hidd el, nem a világ legnehezebb szakja, bőven tudnak miből válogatni. Ennek a szaknak akkor van értelme, ha instan, tiktokon vagy máshol szerzel egy kis nevet meg legalább 100 ezer követőt. Aki csak a háttérben meghúzódó munkálatokat végzi, az ismerős szokott lenni, nem random végzettek. Főleg hogy ez is olyan, hogy x év tapasztalatot elvárnak, pályakezdőként nem kellesz sehova, de valahonnan kell tapasztalatot szerezni.
Most hazudhatnék, hogy ez nem így van, de te látnád végzés után, hogy mennyire nem lesz lehetőséged.
12/18 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. Azonban voltam az ELTE nyílt napján, és ott (direkt kértem hogy őszintén mondják) azt hangoztatták, hogy igazából bárki mehet mondjuk az RTL-be, csak ritkán kap fizetést is. Ez persze nem hívogató, de attól még tapasztalatszerzésnek jó, ha később ott akarok pénzért dolgozni.
jan. 4. 13:05
13/18 anonim válasza:
#12 ez lehet és tök szuper, hogy van ilyen. Viszont erre azt mondani, hogy gyorsan kifizetődő szakma, vagy hogy "el lehet helyezkedni" azért elég durva. A végzés utáni elhelyezkedés alatt én azt értem, hogy dolgozol a szakmádban és megélsz belőle.
14/18 anonim válasza:
12 később sem biztos sajnos, hogy pénzért ott tartanak. Nyilván nem hülye az RTL se, ingyen munkaerőt nem utasít el. De ki dolgozna főállásban éveket egy olyan helyen, ahol nem fizetnek semmit? Egyetemi tanulmányok alatt se tudsz oda elmenni, max utolsó évben, ha jó az órarended és jól áll a szakdogáddal és sok a szabadidőd. De ezek nem olyan állások, ahová könnyű lenne bekerülni. Ha meg már egyetemmel szenvedsz, de minimálbért akarj keresni fizetés után.
15/18 A kérdező kommentje:
Mit javasoltok?
jan. 4. 16:30
17/18 A kérdező kommentje:
Akár.
jan. 4. 18:46
18/18 anonim válasza:
Amit a #14 leírt hallottam olyantól aki ott melózott 20 évvel ezelőtt, még abban az érában amikor tényleg sokan néztek televíziót. Már akkor is ezt csinálta az RTL az egyetemistákkal vagy a friss emberekkel, hogy felvették ingyen munkára, 3 meg 6 hónapokra a csillogó szemű embereket aztán elküldték, mert MINDIG volt ingyenes merítés és iszonyatosan szomorú, hogy ez még most is igaz. Ja és egy plusz infó, ha lány vagy nincs esélyed, elméletileg ott a fiúkat szeretik jobban khm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!