Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik egyetem indítja a...

Melyik egyetem indítja a legjobb kommunikáció és médiatudomány képzést?

Figyelt kérdés
Televíziózás érdekel, így fontos, hogy gyakorlatorientált legyen.

szept. 27. 20:42
 1/7 anonim ***** válasza:
7%

Ellehetne már felejteni ezt a "legjobb képzést"... Kredit rendszer van ahhoz, hogy akkreditált diplomát adhasson egy intézmény ugyan olyan követelményeket kell teljesíteni mint bárhol máshol.

Tehát bárhova beiratkozol és elvégzed, ez az első. Utána úgyis csak az fog számítani, hogy milyen és mennyi munkatapasztalatod van.

szept. 27. 23:10
 2/7 anonim ***** válasza:
87%
#1-nek nincs igaza. Attól, hogy a tantervek hasonlóak, az oktatás színvonalában ettől még óriási különbségek lehetnek egyetemek között. Nem mindegy, hogy egy oktató unalmasan "leadja az anyagot", vagy érdekfeszítően, sok példával illusztrálva, hatalmas szaktudással beszél az előadáson.
szept. 28. 08:08
 3/7 anonim ***** válasza:
7%

#08:08

Ha jártál volna egyetemre nem beszélnél ilyen hülyeségeket. De 8 általánossal vadul guglizva könnyű okoskodni

szept. 28. 10:25
 4/7 anonim ***** válasza:
77%

#1 Ez papíron nagyon jól hangzik. A gyakorlatban meg ugyannak a 'Vonatkerék pumpálás I.' tárgynak a teljesítéséhez az egyik egyetemen be kell nyalnod egy 300 oldalas könyvet, és 40 percig szívatnak egy szóbeli vizsgával, a másikon a diasorból kényelmesen fel tudsz készülni egy feleletválasztós vizsgára, a harmadikon írnod kell egy 5 oldalas beadandót és kész, a negyediken meg kapsz egy megajánlott ötöst azért, mert csináltál egy órai prezentációt.

Az akkreditációs folyamat nem tér ki arra, hogy az egyes kurzusokon milyen követelmények vannak, és nyilván más tudással fogod elhagyni az egyetemet a fenti esetekben, következésképp nem egyforma a képzések színvonala sem. Az, hogy melyik a jobb vagy rosszabb, az egyénfüggő, de a különbség létezik.

szept. 28. 10:50
 5/7 A kérdező kommentje:
Szóval? :)
szept. 28. 12:07
 6/7 anonim ***** válasza:
82%

Szakmai gyakorlat tudtommal mindenhol van, úgyhogy ebből a szempontból mindenhol gyakorlat orientált (én idén kezdtem ELTE-n, itt 100 óra kell)

De javaslom, hogy menj minél több nyíltnapra, úgy könnyebb eldöntened, hogy neked mi tetszik

szept. 28. 16:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Elvileg METU, BGE, SZTE, ELTE elég jó.
szept. 29. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!