Milyen a szociológia szak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Emelt matekot tervezek tenni, nagyon érdekel a szociológia alapképzés, később pedig az ELTE-n az adatanalitika és statisztikai mesterképzés érdekelne.

Sokaktól hallottam hogy ezzel a diplomával éhen fogok halni, nem ér semmit. Nagyon elszomorít hogy így gondolják az emberek, próbálom nem felvenni hiszen ha az ember ért a számokhoz, szorgalmas és leleményes, akkor szerintem ebben a diplomában is baromi jó lehetőséges lehetnek.

Valamint azt is mondták már hogy hiába végzem el az ELTE-s mestert, csak az fog vele munkát találni aki matematikus BSc-vel rendelkezik. Egyébként azon is gondolkodtam, de a szociológia felé jobban húz a szívem.

Mit gondoltok? Van aki ezt tanulta, esetleg a mestert is? Külföldön is szeretnék a későbbiekben szerencsét próbálni.

dec. 17. 11:58
 1/2 Telelő Teve válasza:
100%
Ha a Matek BSc sem okozna kihívást, akkor vélhetőleg a szociológiával is meg fogsz tudni élni, de alapvetően elég színvonaltalan képzések ezek nem is a hallgatók, hanem az oktatók miatt. Sok társadalomtudós aki a maga kis szűk szakterületén kutat mind elhiteti a hallgatókkal, hogy az ő tudománya és annak egy elméleti tétele a kulcs a világ működésének megértéséhez.
dec. 17. 12:13
 2/2 anonim ***** válasza:
64%

Engedd el!

Ha jó matekos vagy, akkor végezz el egy matematikust, aztán azzal mehetsz kb mindenre, amihez matek kell. A szociológia egy forintot nem ér.

dec. 17. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!