Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi a vélemény az angol nyelvű...

Mi a vélemény az angol nyelvű pszichológia egyetemi szakról?

Figyelt kérdés
Gondolkodom rajta, hogy inkább angol nyelven tanulnék pszichológiát mert alacsonyabb a pontszám és nagyon jól beszélek angolul szóval az nem jelentene nehézséget. Nem ismerek senkit aki erre a szakra járna, szóval mik a vélemémyek róla? megéri oda menni? van bármi hátulütője? példaul nem ugyanolyan végzettséget ad vagy kevésbé fogadják el ezt a végzettséget? Bármi más információt is nagyon köszönök!!:))

dec. 17. 11:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
73%

#10 Féltékeny? Mégis mire? :D Mi alapján jelentesz ki rólam ilyeneket? Szerintem én teljesen normálisan fogalmaztam, érdekelt a véleményed, direkt nem akartam veszekedni, nem személyeskedtem. Egyszerűen nem látom sok előnyét az angol képzésnek, leírtam, miért. Semmi okom féltékenynek lenni, hiszen elvégeztem már a szakot, dolgozok, és nincsenek nyelvi akadályaim sem, sem a munkám, sem egyéb téren. :) Olyan nyelvű képzésre jártam, amilyen nyelven most dolgozok. Magyarul, magyar kliensekkel dolgozó pszichológusnak nem lesz előny, ha angolul végzi a szakot, hiszen irreleváns lesz ez a munkája során. Sehol nem írtam olyat, hogy külföldön nem származhat előnye abból, ha angolul tanul, hiszen ott ez kiemelten fontos lehet. De itthon általában nem.

Látom a válaszaidból, hogy a szakmához nincs sok közöd. Ha lenne, tudnád, hogy ténylegesen mennyi angol nyelvű szakirodalmat fogyaszt pszichológia szakon egy hallgató. A BA helyett is következetesen BSc-t írsz, miközben egy hivatalosan bölcsészettudományi képzésről beszélünk. Azért válaszoltam a kérdésre, mert szakmabeliként úgy gondoltam, van némi rálátásom, és a kérdezőt érdekelheti a véleményem, elvégre azért írta ki a kérdést. Nem tudom, téged mi vezérelt, de úgy látom, nem ez.

dec. 18. 21:55
 12/13 anonim ***** válasza:
0%

Igen, számomra a bsc és a ba ugyanazt jelenti. Alapképzés.

Nem irigylem a pácienseid akikkel dolgozni fogsz, alkalmatlan vagy a feladatra.

Másokra próbálod ráerőltetni a véleményedet, kötekedsz, lekezeled a másik embert. Van közöm a szakmához, úgyhogy ez sem talált.

Semmi rálátasod nincs az angol nyelvű képzésre, fogalmad sincs róla. Az angol nyelvű szakirodalommal villogsz, ami ugyan van a szakon, de köszönőviszonyban sincs az angol nyelvű pszichológia alapképzéssel. Olyanról formálsz véleményt amiről gőzöd sincs.

Miért lenne irreleváns a munkája során? Pszichológián belül ezer lehetőség van szakodosni, de ha mindenáron a pácienseknél akarunk maradni, vállalhatna akár angol nyelven is terápiát stb stb

Ki mondta hogy a magyarokkal akar dolgozni?

A válaszaidból az tükröződik, hogy te vagy tájékozatlan a saját szakmádat illetően (márha tényleg pszichológus vagy)

dec. 18. 22:41
 13/13 anonim ***** válasza:
74%
Hűha, utolsó, te azért eléggé eltértél a kerdező alyp felvetésétől. Ki mondta, hogy magyarokkal akar dolgozni? Ő azt írja azert menne angolra, mert kevesebb pont kell. Nem akar külföldre menni, épp azért aggódik lehet-e ebből hátránya itt Magyarországon. Leírtuk többen, hogy hátránya nem lesz, ahogy előnye sem. Ami szerintem így korrekt, nyilván vannak speciális területek ahol előmy, van ahol épp hátrány, de ezt nem tudhatjuk mert nem írta le, valószínű, hogy még nem is tudja milyen területre szeretne majd menni. Erre most úgy csinálsz, mintha itt bárki szídná az angol nyelvű képzést, amiről szó sincs, csak ne csapjunk már át oda, hogy még jobb is. Hidd el a végzettek, és mondjuk mivel azt ismerem itt csak az eltéről tudok beszélni, jelentős része felsőfokon beszél angolul és képes a nyelv és szaknyelv megértésére, alkalmazására angolul. Épp te vagy az aki ledegradálod, nem ismerve, az ő angol tudásuk.
dec. 19. 00:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!