Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Építőmérnök, fizika vagy...

Építőmérnök, fizika vagy matematika szak egyetemen?

Figyelt kérdés

Melyiknél milyen lehetőségek állnak diploma után, mennyire nehéz szakok, illetve érdemes valamelyikben specializálódni?

Egyetem előtt állok de nem tudok dönteni szakok között, nem tudom pontosan mit szeretnék csinálni. Szeretem a fizikát, matekot, általában az elméleti munka érdekel, és nem a pénzért dolgoznék hanem mert szeretek csinálni valamit.

A ponthatárokat egyenlőre nem veszem figyelembe.

Érdemes egyáltalán gimi után 1 évvel egyetemre menni vagy még nem?

Kicsit dilemmában vagyok.

dec. 16. 17:14
 1/5 anonim ***** válasza:
77%

Én biztos, hogy az építőiparban nem akarnék elhelyezedni. Főleg ilyen gazdasági helyzetben. Mindig is az építőipar, vendéglátás, autóipar volt a legnagyobb bajban, ha bármilyen gebasz volt. Pl. covid, gazdasági világválság, háború.

A matek szak sok mindenre jó és jól is lehet keresni vele. A fizikát inkább minorként venném fel. Ha mindegy melyiket tanulod. Azt csak te tudod eldönteni, hogy melyiket szereted jobban.

dec. 16. 17:47
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Fizika es matek szakkal kb azonos munkakba tudsz menni, igy azt valaszd ezek kozul amelyiket jobban szereted. Mehetsz veluk penzugyi, tozsdei cegekhez pl Morgan Stanley, Worldquant, MSCI, mehetsz programozni, bankokhoz, mivel itt mindenhol az kell hogy logikusan gondolkodj es tudj modellekkel dolgozni. Ezenkivul fizikaval meg mehetsz mernoki iranyba pl Semilab es Bosch.

A felsorolt helyeken mind hogy van fizikas vagy matekos ismerosom.

dec. 16. 18:04
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az építőmérnökit én is kilökném. Fizikával elmehetsz akár természettudományos irányba is, pl biomérnök, biotechnológia, vegyészmérnök is akár. Egyetemfüggő, de ha ugyanott csinálod pl a fizika szakot mint az utána következőt és vannak témaköri átfedések, akkor elfogadnak bizonyos tárgyakat és rövidülhet a képzés. Azt gondolom nem kell mondani, hogy matek-fizika az infó szakra jó. De én inkább fizikára mennék, mert ahova jó a matek, oda a fizika is, de fordítva nem mindig.
dec. 18. 13:27
 4/5 anonim ***** válasza:
Épìtőmérnök vagyok én sem ajánlom. Nem a napi 8 órában jól keresek történet ez. Sok kolléga napi 10 órát dolgozik , netán szombaton is. Heti 50-60 órákat, pláne kivitelezésben. Nem keresnek így sem sokan annyit mint egy villamosmernok mondjuk napi 8-ban... Sőt , sajnos sokan borítékban kapják mérnokkent is a beruk jó részét. ( én mondjuk ilyen helyen 1 percet sem dolgoznék, de sajnos ennyi ember nem tud válogatni ).
dec. 20. 10:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Egyébként elhelyezkedni el lehet az epìtővel az lemaradt. Mert olyan embert aki mondjuk mernokkent is szallasokon éli le az életet vagy napi 2 órát utazik 10 óra meló mellé azt nehezen találnak. Ugye sok cég itt országosan dolgozik. Projektek valtozoak.
dec. 20. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!