Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Női építőmérnök bme-n?

Női építőmérnök bme-n?

Figyelt kérdés

Fakt- és pályaválasztás előtt álló gimnazista vagyok. Az ország egyik jó hírű nyolcosztályos gimnáziumába járok

Sokat gondolkoztam azon, hogy milyen irányban tanuljak tovább és a mérnöki pálya tűnik befutónak, azon belül is az építőmérnöki (nem építész). A Műegyetem néztem ki, a ponthatárral sem lenne gond, felvennének.

Kérdésem viszont, hogy női építőmérnökként mennyire lehet elhelyezkedni, milyenek a lehetőség, hiszen nem egy mindennapi dolog, hogy egy nő pl hidakat tervezzen. (feministák, kérem kíméljenek meg, tény leg reális válaszokat várok)

Illetve még az is érdekelne, hogy mennyire nehéz a szak, mik a tantárgyak, miket tanultok, mennyi az esély a kibukásra? (hiszen a 350 pontos határ nem túl magas)

Milyen faktot válasszak? Mindenképp matek-fizika, ugye?

További jótanácsokat szívesen fogadok bme-hallgatóktól!

Előre is köszönöm a válaszokat!!:)

2016. jan. 28. 21:07
 1/4 anonim ***** válasza:
50%
Matek-fizika az jó. Ne aggódj, van sok nő is az építőiparban és nem csak a "téglapakolós" munkák vannak, ez nem hiszem, hogy gondot jelenthet.
2016. jan. 28. 21:10
 2/4 anonim ***** válasza:
50%

Matek kötelező felvételi tárgy, mellé célszerű a fizika, annak veszed leginkább hasznát majd. Itt a szak tanterve, benne a tárgyak nevei:

[link]

Ha egyesével rájuk keresel, több infót is megtudhatsz róluk.

Az pedig, hogy nő vagy, nem hinném, hogy hátrányt jelent. Ami számít, hogy szakmailag legyél jó, és hogy egyetem alatt építsd a kapcsolataidat.

2016. jan. 28. 21:13
 3/4 Tom Benko ***** válasza:
75%
Normális helyen nem azt nézik, hogy milyen nemű vagy, hanem azt, hogy mit tudsz.
2016. jan. 29. 09:31
 4/4 anonim ***** válasza:

A képzésen tanulhatsz magasépítést, út-vasútépítést, különböző vízzel kapcsolatos dolgokat, geoinformatikát, és a talajokkal is megismerkedsz elég rendesen. (Talajmechanika=Geotechnika). Elég szerteágazó az építőmérnök képzés.

A hidakat nagyon zárt kis csapat tervezgetni ha éppen kell, úgy tudom elég nehézkes oda a bejutás. (Sokaknak nem is sikerül).

Hát amiket hallottam akár BME-s akár más iskolában végzettektől, hogy tervezésért kezdőként ilyen 120-140 nettót adnak ami alig nő. (Csak, hogy ne érjen váratlanul). Elhelyezkedés is lassabb mint akármelyik gépipari vagy egyéb jobban keresett mérnök szakkal sztem.

A ponthatár azért nem túl magas, mivel csökken az érdeklődés erősen a szak iránt. Semmivel sem könnyebb mint pl:egy gépészmérnöki képzés. (Sőt koleszos tapasztalatok alapján mintha kétszer annyi tervezési feladatom is lett volna mint pl nekik).

2017. febr. 8. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!