Szükséges Építész- vagy Építőmérnöki szakra angol emelt mellett egy másik emelt is? (BME, ÓE)
A ponthatárok most lényegtelenek, de a felvi.hu-n nem tudtam jól értelmezni, hogy elég-e egy angol emelt vagy elvárás még egy?
(Ami az én esetemben matek lenne, amire készülök is)
Már van érettségim.
A kötelező tárgyak mellett fizikából tettem le a közepet, az is volt a terv, hogy ebből emeltezek de a matek hasznosabb (ha jól tudom) általánosságban.
Tudom, hogy nehezebb mint a fizika emelt de őszintén jobban is szeretem a matekot.
Szívesen várok akár a BME-n vagy Óbudain tanulókat, hogy ők milyen tárgyakkal és emelte(k)el jutottak be, illetve ha valaki nem találja a felvi.hu-n a tavaji követelményeket akkor majd hozzászólásban beküldöm a linkeket.
Hát én már őskövület vagyok, de 2012-ben még csak matek és fizika érettségi volt jó az építész szakra és az osztatlanhoz az egyiknek emeltnek kellett lennie (más tantárgyból nem számított semmit ha volt még emelt, maximum nyelvvizsgának), a bsc-hez elég volt 2 közép.
Ha jól tudom amikor már oda jártam akkor ment a vita, hogy a történelmet beletegyék-e az elfogadott tárgyak közé, de nem tudom mi lett az eredménye.
Nyilván tavaly a feje tetejére állították a felvételi rendszert, de szerintem ha emeltet várnak azokból a tantárgyakból várják, ami a pontszámításnál is számít.
Szegedet ráadásul mindenki imádja egyetemistaként. Én is voltam arra párszor, régebben is és 1-2 éve is és nagyon jó. Egyre jobb város.
Az építőről meg ugyanazt tudom mondani, mint előttem. Sokkal több energiát, türelmet és mindent kér, mint más, kompetens, fejlett mérnöki szakma. Cserébe borzalmasak a fizetések, az emberek és a körülmények.
és bme-t sem ajánlom. mindenképpen kerülendő. Én ott végeztem a BSc-t, és az YBL-el jobban jártam volna. Hamarabb elvégzes, hamarabb kezdesz el dolgozni, nem égsz ki stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!