Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szükséges Építész- vagy...

Szükséges Építész- vagy Építőmérnöki szakra angol emelt mellett egy másik emelt is? (BME, ÓE)

Figyelt kérdés

A ponthatárok most lényegtelenek, de a felvi.hu-n nem tudtam jól értelmezni, hogy elég-e egy angol emelt vagy elvárás még egy?

(Ami az én esetemben matek lenne, amire készülök is)

Már van érettségim.

A kötelező tárgyak mellett fizikából tettem le a közepet, az is volt a terv, hogy ebből emeltezek de a matek hasznosabb (ha jól tudom) általánosságban.

Tudom, hogy nehezebb mint a fizika emelt de őszintén jobban is szeretem a matekot.

Szívesen várok akár a BME-n vagy Óbudain tanulókat, hogy ők milyen tárgyakkal és emelte(k)el jutottak be, illetve ha valaki nem találja a felvi.hu-n a tavaji követelményeket akkor majd hozzászólásban beküldöm a linkeket.

dec. 6. 17:52
 1/8 anonim ***** válasza:

Hát én már őskövület vagyok, de 2012-ben még csak matek és fizika érettségi volt jó az építész szakra és az osztatlanhoz az egyiknek emeltnek kellett lennie (más tantárgyból nem számított semmit ha volt még emelt, maximum nyelvvizsgának), a bsc-hez elég volt 2 közép.

Ha jól tudom amikor már oda jártam akkor ment a vita, hogy a történelmet beletegyék-e az elfogadott tárgyak közé, de nem tudom mi lett az eredménye.

Nyilván tavaly a feje tetejére állították a felvételi rendszert, de szerintem ha emeltet várnak azokból a tantárgyakból várják, ami a pontszámításnál is számít.

dec. 6. 18:38
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Elég sok energiát beleraksz egy mérnökök között elég átlagosan kereső szakmába. Igaz ez mind a kettőre.
dec. 7. 08:06
 3/8 A kérdező kommentje:
Az eredeti tervem elte vagy bme fizika lett volna de a 2024-es ponthatárok alapján (ha jól számoltam a pontjaimat) esélyem sem lett volna arra szóval egyenlőre a mérnöki szinte az egyetlen opcióm, más nem nagyon érdekel.
dec. 7. 08:53
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem azt mondtam, hogy rossz a mérnöki irány. Vannak jól fizető és normális körülményeket kínáló mérnöki szakmak is. Például egy villamosmernoki elég jó lehet. Én csak az általad választott számokról írtam negatívakat. De mivel elég sok építő és epitesz mérnököt ismerek így sztem sajnos reális is amit irtam. Nem a napi 8 órában jól keresek történet az epitőipar.
dec. 8. 07:47
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Másik fizika szak nem jöhet szóba? Szegeden pl elég alacsony szokott lenni a ponthatár és a legjobb természettudományos kara a vidékiek közül Szegednek van. De Debrecen sem rossz. Nem tudom Pesten az Óbudai indítja e esetleg. De tényleg lehet vele jó kis mesterképzésekre menni, nem kötöd le magad úgy, mint egy építőmérnökivel.
dec. 8. 10:18
 6/8 A kérdező kommentje:
Jó ötlet, utánanézek mindenképpen. Köszönöm a gyors és normális válaszokat!
dec. 8. 10:46
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szegedet ráadásul mindenki imádja egyetemistaként. Én is voltam arra párszor, régebben is és 1-2 éve is és nagyon jó. Egyre jobb város.

Az építőről meg ugyanazt tudom mondani, mint előttem. Sokkal több energiát, türelmet és mindent kér, mint más, kompetens, fejlett mérnöki szakma. Cserébe borzalmasak a fizetések, az emberek és a körülmények.

és bme-t sem ajánlom. mindenképpen kerülendő. Én ott végeztem a BSc-t, és az YBL-el jobban jártam volna. Hamarabb elvégzes, hamarabb kezdesz el dolgozni, nem égsz ki stb.

dec. 16. 23:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Épìtőmérnökit szinten nem ajánlom.
tegnapelőtt 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!