Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyiket tanuljam: asztalos,...

Melyiket tanuljam: asztalos, ápoló, pszichológus? 17/L

Figyelt kérdés

Ez a 3 szakma érdekel. Lány vagyok, 17 éves. Anyagi segítségem a családomtól nem lesz, apukám régen meghalt, anyámnak meg van egy új férje aki engem nem bír, viszont van onnan 4 kisebb féltestvérem, nyilván rájuk költenek pénzt, nem rám.

Bármit meg tudok tanulni, van már középfokú angol nyelvvizsgám, ha majd lesz egyszer egy végzettségem, szeretnék külföldre költözni.

dec. 8. 14:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

8as vagyok:

Barátnőm anyuja jobban keres ausztriában ápolóként mint apukaja itthon sebészként

Erről ennyit

dec. 8. 18:50
 12/16 anonim ***** válasza:
76%

"Anyagi segítségem a családomtól nem lesz" akkor semmiképp nem gondolkoznék hosszú időt igénylő képzésekben. Pszichológia szakot speciel nem igazán ismerem mennyire kell bent lenni és mennyire kell hozzá tanulni, de mellette nem hiszem hogy tudnál annyi munkát végezni, hogy önfenntartó legyél.

Asztalos - attól függ, ezen is el kell indulni, de szerintem dolgozni ezzel és az ápolóval tudnál a leghamarabb. Én akit ismerek asztalos az jól keres és rengeteg a munkája, de olvasom, hogy mások meg nagyon küzdenek... Mondjuk olyan szakma nincs, ami mindig mindenkinek nyerő.

Ápoló, mint írtam ebben is hamar el tudnál helyezkedni, elkezdeni dolgozni, de javaslom előtte kicsit körbejárni a témát. Ez is egy borzasztóan kemény munka, ha nem bírja gyomrod, akkor el se kezdd.

dec. 8. 21:08
 13/16 anonim válasza:
Szerintem tegyél le inkább egy targoncás jogosítványt (Euro-Pass angol nyelvű legyen hozzá!) + mellett tedd le a raktáros vagy logisztikai ügyintéző szakmát. Raktárakban mindig keresnek komissiózás munkakörben melóst. Ha angol nyelvtudásod van, akkor irány Hollandia. (Angliába ne menj, mert akik a brexit előtt mentek oda, azok nagy része csóróként jött vissza, akik pedig a brexit után mentek ki azok pedig kb. csövesként vegetálnak ott. Hollandia jobb!)
dec. 9. 05:51
 14/16 anonim ***** válasza:
78%

Asztalos: Nő vagyok, és burkoló szakmám is van, szóval nem lehetetlen elvégezni nőként, de az már más kérdés, hogy lesz-e benne munkád. Nekem nincs régen burkolóként, mert mindenhova tapasztalt férfit keresnek. Ezt vedd figyelembe. Ez két év OKJ, érettségi nem kell hozzá.

Ápoló: Ide nagyon kell a kémia, és a biológia. Jó vagy ezekből? Ezen kívül kell még hozzá gyomor, idegzet az emberekhez, stb. Kibírnád azt, hogy napi szinten vért, székletet látsz, meg embereket meghalni? Ha a válaszod mindenre igen, akkor jó választás lehet, de ebből létezik okj-s és felsőoktatási változat is. Melyik érdekelne?

Pszichológus: Itt szintén emberekkel kell dolgozni, és a pszichológia, mint tudomány is elég nehéz, és mondhatni inkább normatív. Tud érdekes lenni, de nem mindenkinek való. Ebből ráadásul csak felsőoktatási szak létezik, és évről évre jellemzi a szakot szinte minden egyetemen a túljelentkezés, ami azt jelenti, hogy brutális pontszámok szoktak születni, főleg államin, amire neked szükséged lenne, hisz mint írtad nem lesz anyagi támogatásod.

Vegyél figyelembe minden szempontot, és ez alapján dönts.

Én életem során voltam gyári melós, burkolósegéd, szórólapos csoportvezető, konyhai dolgozó, úszómester, hàrom évig vagyonőr, most meg jogásznak tanulok egyetemen. De van földmunkagép jogsim, fegyverismereti vizsgám, informatikus szakmám, stb. Szóval engem is sok minden érdekel(t).

dec. 9. 07:30
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Ápoló vagyok külföldön és jól keresek (a magyar fizetésem kb. 10-szeresét). Csak a megfelelő országot kell kiválasztani...

dec. 9. 10:02
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Anyagi szempontból azt is érdemes tudni hogy pszichológusként az elhelyezkedéshez elég nagy előny ha van valamilyen szakképzésed mellé és ezek nem két fillérekbe kerülnek sajnos. Nagyon szép szakma de nagyon sok idő mire odajutsz, hogy pénzt keress vele. Pszichológiát tanulok, ha van konkrét kérdésed írj rám nyugodtan
dec. 9. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!