Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » ELTE BTK anglisztika szak...

ELTE BTK anglisztika szak vélemény?

Figyelt kérdés
Sokan jelentkeznek? Milyen a képzés? Minimum ponthatár fölött sok az esély bejutni? Köszönöm szépen előre a válaszokat!

nov. 24. 12:57
 1/3 A kérdező kommentje:
Valamint sok mindent lehet vele kezdeni? Sok az elhelyezkedési lehetőség vele?
nov. 24. 12:58
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem anglisztikás voltam, viszont nyelvszakos az ELTÉN. Tapasztalataim a munkakeresésről az, hogy fordító és tolmácsnak mehetsz ha utána elvégzed a fordító és tolmács mesterszakot, viszont nagyon telített a piac. Keresnek még nyelvtudással rendelkező embereket multihoz, viszont ott a nyelv leginkább csak eszköz, azaz valami máshoz is érteni kell. Nekem pont ezért nem ment az IT helpdesk mert csak nyelvtudásom volt, IT tudásom nem. Call centerbe keresnek még gyakran embereket, de nem tudom, ahhoz mekkora kedved van. (Nem lebeszélni akarlak, csak másfél év munkakeresés mondatja ezt velem.)
nov. 24. 13:56
 3/3 anonim ***** válasza:

Jelenleg nyelvi szakos vagyok (nem anglisztikás), viszont van anglisztikás szaktársam aki sokat mesélt róla.

Azt tudni kell róla, hogy ez a legnagyobb nyelvi szak az ELTÉN. Ezért általában magasabb a pontszám mint kisebb szakokon, illetve sokan is vannak, ezért valószínűleg elég személytelen lesz. Van akinek ez bejön, van akinek nem, ez személyes dolog.

Tényleg csak akkor érdemes ide menni, ha nagyon bele akarod magad ásni a nyelvbe és az angol kultúrába. Ez alatt ilyeneket értek: hangtan, mondattan, angol irodalom, angol történelem, stb. Nyilván a nyelvtudásra is rámennek, de ha már jó szinten vagy (minimum B2 és C1 között) akkor nem fog szinte semmi újat adni olyan tárgyilagos tudáson kívül, ami a való életben nem nagyon lesz hasznos (pl. fonetikus írás). Ahogy az előttem lévő is írta, a tolmács és fordító piac túltelített, főleg angolul. Az az igazság, hogy manapság a legtöbb országban, sőt, még nálunk is a legtöbb cégnél az angol nem valami bónusz, hanem alapelvárás. Ha jól meg az angol és nem érdekel a nyelv és a kultúra mélyebben, viszont szívesen tanulnál valamilyen más nyelvet és a bölcsész vonalon akarsz maradni, inkább menj másik nyelvi szakra. Egy-kettő van ahol alapfeltétel a nyelv tudása egy bizonyos szinten (pl. a germanisztika is ilyen), de a különlegesebb nyelveknél (pl. japán, skandináv nyelvek, holland, stb.) nem elvárás. Ezt minden szaknak leírja a saját oldala.

tegnap 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!