2 csalódás után elkezdeni egy új egyetemet? Nektek mi a véleményetek?
Érettsegi után elkezdtem az építőmérnökit, majd másfél év után otthagytam. Most 2.éves vagyok gazdasági informatikán, de közel sem érzem, hogy ez lenne az én utam.
Gimnáziumban természettudományok osztályba jártam és a biológiát nagyon szerettem. Ne kérdezzétek, hogy akkor miért nem valami bioszosra mentem..
Akkor valahogy úgy gondoltam, látva az orvosnak készülő csoporttársaimat, hogy én ahhoz túlságosan buta vagyok. Most meg nagyon bánom, hogy akkor ezt gondoltam.. 24 évesen meg elkezdeni…
Van valakinek hasonló tapasztalata? Hogy sehogysem találja mit szeretne csinálni? Esetleg, hogy ennyi csalódás után, valakinek még volt ereje megint újat kezdeni?
Kérlek írjatok valami saját tapasztalatot!
Köszönöm, ha nem ítélsz el!
#10 de ez egy más helyzet, nem errő van szó. A gyógyszerészeti egyébként is teljesen más mint az orvosi
Miért kell mellébeszélni?
#12 igen, pl 5 év és nem 6, nehéz, de az orvosi jóval nehezebb, de össze sem érdemes hasonlítani a kettőt. Ja és gyógyszerészeti után 4+ év szakképzés sincs.
Persze, itt mindenki orvos, mérnök, jogász és gyógyszerész egyszerre. Jellemző, egy anonim oldalon mindenki azt állít magáról amit akar.
#14 ne haragudj, de nem értek egyet. Ha hiszed, ha nem, tényleg jártam mindkettő szakra. Te vajon jártál, hogy ilyen konkrét véleményt alkoss?
Az orvosin rengeteg a tananyag mennyisége, a gyógyszerészetin pedig tömény a kémia. Mindkettő szak borzalmasan nehéz, kár is hasonlítgatni. A kérdés abszolút nem erre irányult, csak más hozott egy példát arra, hogy nem mindenki találja meg az útját 18-20 évesen.
Nagyon hitetlen és negatív vagy, sziklaszilárd véleménnyel olyan dolgokról, amikre nincs teljesen rálátásod. Gyógyszerész vagyok, az orvosit végzem jelenleg, 27 évesen. Kérlek engedd meg, hogy had legyen már meg jogosan a véleményem mindkettő szakról. Akik meg lepontoznak és nyugtatgatják magukat, hogy x szak sokkal nehezebb, ezzel az egotokat szeretnétek növelni? Én például képtelen lennék a jogot elvégezni, hiába tartja valaki könnyűnek.
A kérdezőnek: nagyon kevesen találják meg elsőre azt a szakot, ami igazán nekik való, viszont ezt inkább egy fellángolásnak érzem. A legtöbb egészségügyi pályán hatalmas elhivatottság kell, nem feltétlenül az egyetemek elvégzése miatt, hanem azért is, mert a munkának könnyű kiégni. Én a helyedben csak akkor mennék orvosira, ha ez lenne minden vágyam.
Ajánlom, hogy keress rá a gyógyszerész szakképzésekre, mert a többsége 3-5 év és rengetegen végeznek valamit, mert jobbak így a munkalehetőségek.
Az orvosi után nem kötelező a szakképzés, csak erősen ajánlott. Háziorvos már lehetsz 3 év alatt. A férjem orvos, valamennyire belelátok. A rezidensképzés nagyrészt munka, valamennyire tanulás, de nem szakadnak bele.
Ne hidd azt, hogy más egészségügyi szakirányoknál be lehet dobni a törölközőt diplomaszerzés után, mindenhol folyamatos továbbképzés, ápolóknál is.
#16 aha, ajánlott. És szerinted lehet normális, jól fizető állást találni szakképzés nélkül?
A férjed orvos? Előbb még te voltál az, érdekes.
Nagyon ferdítesz minden információ terén. Nehéz a gyógyszerész képzés, de ne hasonlítsuk már egy orvosihoz:)
Megint felteszem a kérdést: jártál mindkettő szakra, vagy honnan a tapasztalatod? Amíg nem jártál mindkettőre, addig nem tudsz releváns véleményt alkotni. Ha te nem ezt tapasztalod, akkor valószínűleg mindkettőre jártál, ha pedig nem, akkor te vagy az, aki okoskodsz a semmiből.
Kérdezz meg bárkit, aki járt mindkét szakra, esetleg elvégezte mindkettő, mert akad 1-2 ilyen ember. Ha pedig orvosira jársz, akkor ajánlott visszavenni az arcodból, mert nem szeretnék ilyen kollegákba belebotlani a jövőben. Amúgy meg nem vagyok orvos, orvostanhallgató vagyok, gyógyszerész végzettségem van, de a férjem orvos, ezért rálátok a posztgraduális képzésrendszerre. Ha nem tudsz szöveget értelmezni, akkor fuss neki mégegyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!