2 csalódás után elkezdeni egy új egyetemet? Nektek mi a véleményetek?
Érettsegi után elkezdtem az építőmérnökit, majd másfél év után otthagytam. Most 2.éves vagyok gazdasági informatikán, de közel sem érzem, hogy ez lenne az én utam.
Gimnáziumban természettudományok osztályba jártam és a biológiát nagyon szerettem. Ne kérdezzétek, hogy akkor miért nem valami bioszosra mentem..
Akkor valahogy úgy gondoltam, látva az orvosnak készülő csoporttársaimat, hogy én ahhoz túlságosan buta vagyok. Most meg nagyon bánom, hogy akkor ezt gondoltam.. 24 évesen meg elkezdeni…
Van valakinek hasonló tapasztalata? Hogy sehogysem találja mit szeretne csinálni? Esetleg, hogy ennyi csalódás után, valakinek még volt ereje megint újat kezdeni?
Kérlek írjatok valami saját tapasztalatot!
Köszönöm, ha nem ítélsz el!
Én elvégeztem egy szakot, kipróbáltam magam, dolgoztam is benne és nem tetszett, tehát pályát módosítottam. Szerintem teljesen benne van a pakliban, hogy olyat választ az ember, amiről nem tudja előre, hogy nem fog tetszeni. Viszont most te már a második egyetemet akarod félbehagyni. Szerintem pláne egy gazdinfót 2. évben butaság lenne félbehagyni, mert az kidobott pénz és idő.
Én a helyedben befejezném, elkezdenék pénzt keresni, és majd akkor kezdenék el gondolkodni, hogy mi feküdne jobban. Ha már most konkrétan tudod, akkor hajrá. De nekem úgy tűnik, hogy nem körvonalazódik semmi. Ez esetben viszont jobban jársz egy befejezett BSc-vel.
En eloszor elkezdtem egy gazdasagi szakot, aztan egy tanarit (ezeket abbahagytam) majd visszamentem ujra a gazdasagi szakra. Utobbival mindjart vegzem. Kozben dolgoztam sokat, a ket gazdasagi szak kozott 10 ev telt el.
Tok jo hogy igy alakult, nem csinalnam mashogy.
Gyerekkorodtol bekerulsz a kozoktatasba, ahol van egy folytonossag, es nyilvan emiatt fura igy valtogatni az egyetemeket, de nincs kobe vesve hogy mit es mikorra kell megtalalnod/befejezned.
#2-esnek igaza van, szerintem is ehhez több kell, és azért biztos van alapja annak hogy akkoriban úgy döntöttél hogy ez neked nem menne. Illetve azért 24 évesen nem szerencsés belekezdeni, teljesen már irányból indulnál ráadásul. Évek amíg esetleg bejutnál, ha egyáltalán bejutnál, magántanárt kéne fizetned, és semmi biztosítékod nem lenne rá hogy bent is maradsz. Van aki egész gimi alatt orvosnak készül, mégsem bírja. Gondolom az állami féléveid is fogytak már, tehát előbb utóbb saját zsebből kéne finanszírozni a félévi 1,5 millát.
Én ezt nagyon nem ajánlom neked, mert minden szempontból sokat bukhatsz ha ezt elkezded
Ja és ha a bioszt szereted, az nem túl jó orvosira, mert oda nagyon komoly kémia kell inkább. Ha a bioszt szereted, akkor valami más eüs szakott válassz, pl gyógytornász, védőnő stb
Nem tartom jó ötletnek. Nem gondolom hogy buta lennél a többiekhez képest, de szerintem okkal érezhetted hogy az nem neked való/nem a te utad.
Egy orvosi teljesen más beállítottságot és kompetenciákat kíván meg, mint egy mérnöki/infós egyéb reál szak.
A leírtak alapján neked nincs meg ez a tipikus termtudos beállítottságod.
#7 ezzel a kérdező nem fog
sokra menni, nagyon sok embernek több végzettsége is van, de nem ismerjük a háziorvosod életkörülményeit, indítékait, képességeit stb, tehát a kérdés szempontjából egy teljesen irreleváns információt hoztál ide.
Visszatérve kérdező, a biosz iránti érdeklődésed jó kiindulópont lehet, de az orvosihoz nem elég, és mint fentebb írták az orvosin nem a bioszon van a hangsúly.
Én azt szűrtem le az alapján amit magadról írtál, hogy nagyon bizonytalan vagy, és idealizálod a szakot. Nem hiszem hogy tudod mivel jár egy orvosi, rengeteg árnyoldala van stb. Valószínűleg nem is tetszene neked, inkább kapaszkodni próbálsz bele, mert nem tudod valójában mit is szeretnél. Sajnos fennáll az esélye hogy azt is elkezdenéd, aztán nem tetszene és abbagynád. Az állami félévekkel hogy állsz? Ha tegyük fel 2 év múlva, 26 évesen elkezdenéd az orvosit, lenne valaki aki 32 éves korodig eltart? Ha csúszol/nincs elég állami féléved fizeti neked valaki azt a nagy összeget félévente? Tudod hogy utána még 4+ év a rezidensképzés? Érzel magadban elég kitartást ehhez?
Ezeket mind mind érdemes átgondolnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!