Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan működik Magyarországon...

Hogyan működik Magyarországon az osztályozó vizsga, mik a szabályai, milyen lehetőségeket rejt?

Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy Magyarországon, mondjuk egy gimnáziumban hogyan működik egy osztályozó vizsga. Ha valaki több, mint 250 tanórát hiányzik egy évben, akkor hivatalosan mindenképp osztályozó vizsgát kellene tennie, még akkor is, ha le tudnák egyébként zárni. Ennek ellenére hallottam másra példát. Azt viszont nem tudom, ha év közben gyűlik össze ez a 250 óra, akkor is tanév végén kell írni, vagy rögtön olyankor. Ami még érdekelne, hogy mi történhet, ha valaki önszántából tesz osztályozót? Ismertem olyat, aki év közben két évfolyamot is átlépett, mert a nyáron gyakorolt, aztán átment a vizsgákon. Ez is egy érdekes eset, de feltétlenül így kell lennie, ha sikerül átmenni a vizsgán? Elvégre arra az évre így már van osztályzat. Muszáj a felsőbb évfolyamra lépni, vagy ilyenkor addig bejárni sem kötelező? Minden válaszolót megkérnék arra, hogy ezekre, mint elméleti kérdésekre, próbáljon felelni, ha tud, de felesleges ítélkezésnek nem látom relevanciáját. Engem csupán információk érdekelnek, aki bármit tud, szívesen meghallgatnám.

tegnap 23:31
 1/1 anonim ***** válasza:

2. mondatod nem igaz. Pont.

Nem akkor kell, amikor összegyűlik. Nem fognak összevissza vizsgáztatni bármikor.

"mi történhet, ha valaki önszántából tesz osztályozót": Nem tesz év közben osztályozót, vagyis nem lebzsel otthon.

ma 00:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!