Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Úgy tudom 25 év felett (nappal...

Úgy tudom 25 év felett (nappalis jogviszonnyal) nem lehet diákmunkát vállalni. Ez igaz? 26/N

Figyelt kérdés

tegnap 20:32
 1/10 anonim ***** válasza:
86%
Nem
tegnap 20:43
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet diákmunkát vállalni, csak nem jár adókedvezmény
tegnap 20:44
 3/10 anonim válasza:
13%
Azért 26 évesen ne diákmunkákra jelentkezz már baszki:D
tegnap 21:20
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
De igenis jelentkezzen duákmelóra. Sokkal szabadabb időbeosztás van, ami előnyösebb egyetem mellett mint egy rendes munka. Csak 25 év fölött adózni kell
tegnap 21:35
 5/10 anonim válasza:
6%

Hát, nekem égett volna a fejem rendesen, ha 26 évesen ott vagyok a 18-19 éves kisdiákok között. Miközben a legtöbb korombeli már pl. rezidens, szakvizsgázott ügyvéd...

Ne gondold, hogy aki 26 évesen itt tart, majd sikeresen elvégez bármilyen egyetemi képzést.

tegnap 21:39
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Nem túl rendes dolog, de elméletben nincs akadálya
tegnap 21:45
 7/10 anonim ***** válasza:
91%
Utolsó: és aki 23-24 évesen (esetleg idősebben) kezdi az egyetemet az már ne is menjen diákmunkára ha az felel meg az időbeosztásához? Rengetegen kezdik nem 18 évesen az egyetemet és végzik el sikeresen.
tegnap 21:47
 8/10 anonim ***** válasza:
6%

Egy 23-24 éves aki egyetemre megy, az már rendesen dolgozott előtte, vagy közben, tehát valszeg levelező képzésen van, ami mellett lehet teljes idős munkát vállalni

Ha pedig nem, a diákmunka diákoknak való, és diákok alatt semmiképpen sem 26 éves felnőtteket értünk. Ezért mondtam hogy lehet elméletben, de mindenki érezheti higy erkölcsileg ez kissé sántít.

tegnap 22:02
 9/10 anonim ***** válasza:
83%
#5 Mert 26 évesen baromi késő elkezdeni bármit is... Végül is, minimum 40 évet fogsz még dolgozni ezután, de szerintem már temessük is el azt az embert, aki nem 18 évesen kezdi az egyetemet. Akármi miatt kezdheti később pl. betegség, vagy bármi egyéb olyan életkörülmény, ami nem tette ezt neki lehetővé, vagy lehet másoddiploma akár. Ugyan már, ez nem mond semmit a képességeiről, viszont a kommented rólad annál többet elárul.
tegnap 22:07
 10/10 anonim válasza:
88%

Nekem pl. a diákmelós órabérem 2.500 Ft, ebből, mivel diák vagyok, csak szja-t vonnak. Annyit dolgozom, amennyit akarok, kapok jutalékot is (forgalomtól függ, de mindig 50.000 Felett van, a rekordom eddig 220.000 Ft, csak jutalékból, erre jött még a fizetésem). Teljes home office.

Tehát én sokkal jobban járok ezzel, mintha elmennék valamilyen adminisztratív irodistának minimálbérért, napi 8 órában, és még akkor utazgassak Pesten belül naponta 2x40-50 perceket, hogy a fingszagú irodában üljek és hallgassam a kollégáim hülyeségeit.

Annyi, hogy a mi szövetkezetünknél, ha 25 felett vagy és passziváltatni szeretnél, nem dolgozhatsz diákként, amíg passzív vagy.

tegnap 23:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!