Úgy tudom 25 év felett (nappalis jogviszonnyal) nem lehet diákmunkát vállalni. Ez igaz? 26/N
Hát, nekem égett volna a fejem rendesen, ha 26 évesen ott vagyok a 18-19 éves kisdiákok között. Miközben a legtöbb korombeli már pl. rezidens, szakvizsgázott ügyvéd...
Ne gondold, hogy aki 26 évesen itt tart, majd sikeresen elvégez bármilyen egyetemi képzést.
Egy 23-24 éves aki egyetemre megy, az már rendesen dolgozott előtte, vagy közben, tehát valszeg levelező képzésen van, ami mellett lehet teljes idős munkát vállalni
Ha pedig nem, a diákmunka diákoknak való, és diákok alatt semmiképpen sem 26 éves felnőtteket értünk. Ezért mondtam hogy lehet elméletben, de mindenki érezheti higy erkölcsileg ez kissé sántít.
Nekem pl. a diákmelós órabérem 2.500 Ft, ebből, mivel diák vagyok, csak szja-t vonnak. Annyit dolgozom, amennyit akarok, kapok jutalékot is (forgalomtól függ, de mindig 50.000 Felett van, a rekordom eddig 220.000 Ft, csak jutalékból, erre jött még a fizetésem). Teljes home office.
Tehát én sokkal jobban járok ezzel, mintha elmennék valamilyen adminisztratív irodistának minimálbérért, napi 8 órában, és még akkor utazgassak Pesten belül naponta 2x40-50 perceket, hogy a fingszagú irodában üljek és hallgassam a kollégáim hülyeségeit.
Annyi, hogy a mi szövetkezetünknél, ha 25 felett vagy és passziváltatni szeretnél, nem dolgozhatsz diákként, amíg passzív vagy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!