Matek szóbelire ki hogy készült? (középszint)

Figyelt kérdés

Október 15.-én érettségiztem Szolnokon a Varga Katalin Gimnáziumban pár év kihagyás után munka mellett, itthon felkészülve.

22 pontom lett szóval szóbeliznem kell ahol 16 pontot kéne összekaparnom valahogy az 50%-hoz.

Akinek már volt matek szóbeliben része hogy készült?

Mennyire volt nehéz?

Mik voltak a tapasztalaitok?

Tanárral készülök fel vele természetesen ugyanúgy munka mellett.

Amennyi időt csak tudok ráfordítok és nem sz@rok bele. Egyszerűen csak síkhülye vagyok matekból sajnos szóval felesleges válaszként írni, hogy "nem igaz, hogy nem tudtál összehozni egy kettes, a hároméves kisfiamnak is sikerülne csukott szemmel" és blabla.

nov. 5. 19:07
 1/6 anonim válasza:
0%
Sehogy
nov. 5. 19:18
 2/6 anonim ***** válasza:
Milyen tételeid vannak?
nov. 6. 21:36
 3/6 anonim ***** válasza:
Szia. Diszkalkuliás vagyok, így nem tudom megosztani a saját tapasztalataimat, mivel matek helyett másból mentem, de!!!! Lépj be az Érettségi 2025 csoportba a Facebookon! Ott fogsz sok segítséget és javaslatot kapni. Sokan vannak még ilyen helyzetben rajtad kívül.
nov. 7. 23:36
 4/6 orione7 válasza:
100%

Szia, remélem tudok segíteni pár dologgal matektanárként:

Hogyan készülhetsz: pörgeted az érettségi típusfeladatait, illetve a függvénytáblázatot, hogy minél jobban kiigazodj rajta. Ha tanárral tanulsz, akkor ő valószínűleg tud adni definíciós és tétel listát, amiket megtanulsz kívülről. Csinálj rá tanulókártyákat, kb annyi, hogy egy papír egyik oldalára a definíció/tétel nevét írjad, másik oldalára pedig a konkrét szöveges megfogalmazást. (illetve, ha van a függvénytáblázatban róla valami, akkor az függvénytáblázat oldalszámát is írd a kártyára.)

Mennyire nehéz: Ez egyébként legtöbbször rajtad áll. Ha tudok egy cselt mondjuk a fociban, akkor nem nehéz újra megcsinálni, de ha nem tudom, akkor nehéz. Mindennel így van, azért nehéz valami, mert nem tudod, hogy hogyan kell jól csinálni, hiányoznak a gyakorlatok, meg a rutin, hogy a kisujjadban legyed. De szerencsére ha sokat gyakorolsz, akkor el lehet boldogulni. A vizsgáztató tanár is általában arról akar meggyőződni, hogy mennyire látod át a feladatokat.

Egyébként a szóbeliről:

Két részből áll egy tétel, az első részben 3 definíció vagy tétel szerepel általában, vagy valami egyszerűbb feladat, kb olyan nehézségű, mint az írásbeli első részében volt. Ez az első 3 feladat egyesével 5 pontos (szóval 15 pontot szerezhetsz, így neked a 16 pontod már majdnem meglehet ezekből)

A második részben 3 feladat van, ezek azért nehezebbek, de általában valami olyant típusfeladatot tesznek bele, amit tanultatok már az érettségire felkészülés során. Ez a második 3 feladat egyesével 10 pontos.

Így összesen van 45 pontod. A maradék 5 pontot arra kapod, ahogyan előadod, a szóhasználat, mennyire logikus az egész, amit előadsz.

Ez a hat feladat általában különböző témakörökből kerül ki.

Így 50 pontod lehet a szóbelin maximum. Amennyit szerzel a szóbelin, azt hozzáadják az írásbelin szerzett pontjaidhoz: Az esetedben 22+50=72 pontod lehet maximum.

Írásbeli 100 pont, szóbeli 50 pont, az 150 pont összesen, 25%-tól kettes (37,5 pont, tehát 38-at kell szerezni összesen, ezért kell neked szóbelin 38-22=16 pontot szerezned) 40%-tól hármas (esetedben 60 pont összesen, tehát ha szerzel a szóbeliden 60-22=38 pontot, akkor hármast kapsz matek érettségin)

Sok sikert! :)

nov. 10. 10:12
 5/6 A kérdező kommentje:

Négyes emberke: Ilyen választ/válaszokat vártam volna, köszönöm szépen, sokat segítettél!:)

20.-án lesz a szóbeli, addig mindennap órát tart a tanárom úgyhogy a gyakorlásból nincs hiány.

nov. 10. 10:25
 6/6 anonim válasza:
24%
Semmit se tanultam tá, majdnem 5-ös lett
nov. 15. 09:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!