Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik a jobb a Corvinus,...

Melyik a jobb a Corvinus, ELTE, Bge? Gazdasági kar érdekel, leginkább a nemzetközi gazdálkodás vagy a kereskedelem és marketing alapszak. Szempontok: diploma mennyire piacképes, tanárok és diákközösség. Főleg a személyes tapasztalatok érdekelnek.

Figyelt kérdés

jan. 26. 22:18
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Nemzetközi gazdálkodás komolyabb és piacképesebb, mint a másik, lityi-lütyő szak. De a nemzetközi akarhol jó, főleg angol nyelven.
jan. 26. 22:50
 2/8 anonim ***** válasza:
30%
Óbudai.
jan. 26. 23:52
 3/8 anonim ***** válasza:
87%

corvinusra járok, de nem erre a szakra, úgyhogy inkább a közösségről nyilatkozom csak.

van kb. 35 diákszervezet és 8 szakkoli, ha érzel magadban ezekre affinitást, akkor nagyon tudom őket ajánlani. nyilván a szakkolik intenzívebbek közösségépítés terén, de több kötelezettséggel is járnak.

nálunk szakon belül is egész jó a közösség (psz), de mint mondtam, az ng-vel nincs nagyon tapasztalatom.

ezeken kívül szokott lenni egy csomó program kifejezetten gólyáknak. a gólyatábort kifejezetten javaslom, az ára elég borsos, de ismerkedésre ez alkalmas a leginkább. (bár ezutóbbi szerintem kb. minden egyetem gólyatáborára igaz)

jan. 27. 00:17
 4/8 anonim ***** válasza:
45%
BGE nem jó.
jan. 27. 02:13
 5/8 anonim ***** válasza:
51%
ELTÉ-ben nem bízom, a BCE kissé identitászavaros. Nekem a BGE lenne a választásom.
jan. 27. 07:32
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. mi a vélemény az ELTE gazdasági karáról, az említett szakokkal kapcsolatban?
jan. 27. 22:06
 7/8 anonim ***** válasza:
59%
Még egy szavazat a BGE-re, oda járok. A tanárok többsége lelelkiismeretes, jó szakember.
jan. 30. 20:43
 8/8 anonim ***** válasza:
71%
Nemzetközi gazdálkodásnál felmerülhet a BME GTK is. Az ELTE GTK-ra jellemző, hogy a két szak közt szinte nics is különbseg, a két mintatanterv tárgyai kb. azonosak - a BME-GTK-n nagyobb a különbség. És a BME nyelvoktatása az egyik legjobb, sok nyelvvel, egy részt ingyenesen, további részt kis összegért. Plusz a BME GTK-n van az egyik legjobb közösség. Egyébként a Corvinus a legjobb, csak oda nehéz bejutni. És a BGE nagy előnye volt, hogy ott nagyelőadások helyett sok kiscsoportos szeminárium formájában oktattak - de ez épp változóban van.
jan. 30. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!