Milyen finanszírozási lehetőségeim vannak ha egyetemre mennék?
Figyelt kérdés
Németországban élő magyar vagyok 7 éve, de sajnos a magyar érettségimet nem fogadják itt el, szeretnék egy felnőttképzést Szegeden elvégezni. Láttam, hogy van állami és önköltséges finanszírozás, de mivel már 28 évesen senki nem tart el, nem tudom miből tudnám magamat eltartani a képzés mellett. Tud valaki valamilyen opciót, amit ez esetben tehetek? Részmunkaidős állást mindenféleképp vállalnom kell majd, de van még valami, amit tehetek?tegnapelőtt 18:54
1/3 anonim válasza:
A finanszírozás attól függ, hová vesznek fel. Hogy Te hogyan tartod el magad a mindennapokban, ahhoz az egyetemnek semmi köze.
2/3 anonim válasza:
Felnőttként levelező képzést kell választani. Kemény szakon is lehet mellette félállásban dolgozni. De ha nagyon odateszed magad, akár negyven órában is.
3/3 anonim válasza:
Nem levelezőt KELL, hanem egyszerűbb, ha dolgozni akarsz mellette. De pl gyógytornász, gyógyszerész, általános orvos, tanár, gazdasági szakos (legalábbis az SZTE-n) nem tudsz levelezőn lenni. Informatika, mérnök szakokat viszont lehet. De sajna diákigazolványt nem kapsz, így nem tudsz elmenni diákmelózni se mekibe, se call centerbe, ami mondjuk rugalmas, órarendhez igazodó lehetne.
De amúgy ha 2 tárgyad elfogadják, akkor azt be tudod duplázni és akkor nem gáz, ha nem fogadják el a magyart, mert nem tanulmányi ponttal fogják számítani a felvételid.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!