Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik szakképzést választanát...

Melyik szakképzést választanátok az alábbiak közül?

Figyelt kérdés

Humán, illetve művészeti beállítottságú vagyok, ugyanakkor fogalmam sincs mihez kezdjek az életemmel. Jártam bölcsészkarra, animációs képzésre, de minden zsákutcának bizonyult, hiába érdekeltek ezek a területek, egyszerűen nem láttam magam előtt, hogy én ezekkel valaha is el tudnék helyezkedni. Jelenleg tehát csak egy érettségim van és nem találom a helyem a munka világában.

Annyi fix, hogy szeretnék továbbtanulni, jövőre egyetemre jelentkezni. A sok kudarc és tanulmányi vakvágány miatt ki vagyok égve, semmi konkrét célom vagy önbizalmam, a tanulás és a közösség motivációt, célt és önbizalmat adna.

Az alábbi képzésekhez van lehetőségem a közeljövőben bekapcsolódni:

- Junior frontend fejlesztő (halvány lila gőzöm sincs a programozásról, de állítólag a munkaerőpiacon hasznos területnek számít, ezért nyitott vagyok rá)

- Logisztikus (ehhez nincs különösebb érvem, picit érdekel és állítólag ez is hasznos)

- Pedagógiai-asszisztens (a humán beállítottság miatt merült fel, illetve mert érdekel a pszichológia és a tanári pálya, jóllehet inkább introverált jellem vagyok)

- Gyógypedagógiai-asszisztens (mert érdekel a pszichológia és a tanári pálya és mert állítólag keresett - igaz, a szellemi sérültektől tartok kissé, de ez talán leküzdhető)

- Cukrász (a kreatív véna miatt merült fel, továbbá mivel szeretek sütni, s bár tudom, hogy idehaza nincs benne nagy biznisz, külföldre való költözéskor hátha jól jöhet)

- Személy- és vagyonőr (mivel introverált vagyok, és mert állítólag ez is keresett)

- Nyelvtanfolyam (jó lenne a jelenlegi angoltudásomat felsőfokú szintre felhozni, a passzív német és/vagy japán középfokúmat felfrissíteni, állítólag sok SSC elég a jó nyelvtudás+érettségi kombó, mellette lehetne levelezőn egyetemen tanulni)

Ezek közül ti melyiket választanátok? A külföldre való kiköltözés is tervbe van véve, de érettségivel sok értelmét nem látom kimenni. Ezek közül melyikkel mennék odakint a legtöbbre?

Részemről a legfontosabb szempont, hogy fixen el lehessen vele helyezkedni akár már a képzés alatt, de legkésőbb a tanúsítvány megszerzését követő 1-2 hónapon belül. Az, hogy mennyit fizet, momentán lényegtelen.

okt. 15. 12:23
A kérdező szavazást indított:
Gyógypedagógiai asszisztens
Pedagógiai asszisztens
Cukrász
Logisztikus
Személy- és vagyonőr
Junior frontend fejlesztő
Nyelvtanfolyam, mivel az általad felsoroltaknál egy stabil, aktív nyelvtudás többet ér a munkaerőpiacon.
Inkább menj el pályaorientációs tanácsadóhoz, pszichológushoz. Ha nem tudod, hogy pontosan mit akarsz, inkább bele se kezdj semmibe.
Ezek közül egyiket sem, inkább menj egyetemre.
Ezek közül egyiket sem, inkább csatlakozz jövőre valami értelmesebb szakképzéshez (pl. pénzügy-számviteli ügyintéző).
17 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
85%

Ezek közül egyiket se!

ÉN, letenném a vagyonőrit, és a pénzt és időt amit nyerek vele, letenném a teher és a busz jogsit, ha már egyetem nem játszik.

okt. 15. 14:57
 2/8 A kérdező kommentje:

Játszik az egyetem, de ezúttal extra alaposan meg kell gondolnom a választásomat, mert már csak egy állami évem maradt, a fennmaradó féléveket max. diákhitelből tudnám fedezni.

Kétszer már mellényúltam, harmadszor nem szeretnék. Ezért is keresek egyelőre piacképes szakképzés(eke)t, amelyekkel relatíve könnyen és gyorsan el lehet helyezkedni. A tudat, hogy keresett szakmát tanulok, szerintem megadná a kellő motivációt. Nőként, műszaki beállítottság híján az ilyen villanyszerelő, gépi forgácsolót és társait inkább kihagytam a felsorolásból, noha tudom, hogy a kétkezi szakmák keresettek hazai és külföldi berkekben egyaránt.

okt. 15. 15:43
 3/8 anonim ***** válasza:
67%

Piacképes szakképzés?

- Teher és busz jogsi.

- Klímaszerelő.

okt. 15. 15:48
 4/8 anonim ***** válasza:
Ahogy a 3-a írja. Még jobban is jársz anyagliag is velük, mint az egyetemmel. De egy burkoló, vilannyszerelő, autószerelő még ezektől is jobb. Ne ilyen szar szakmákat akarj és ne is fos egyetemet. MAx ha orvos akarsz lenni, akkor enj egytemre, amúgy kerüld messzire. Pancserek járnak oda.
okt. 17. 15:45
 5/8 A kérdező kommentje:

De nő vagyok! Magát a képzést elvégezhetem, de vállalkozóként attól tartok senki sem fog komolyan venni, mint női autószerelő, burkoló vagy villanyszerelő.

Viszont a tipikus "női" szakmák, mint a fodrász, körmös, kozmetikus, stb. egyáltalán nem érdekelnek, az ápolóhoz pedig nincs gyomrom. Akkor már ezerszer inkább lennék villanyszerelő.

okt. 17. 17:40
 6/8 anonim ***** válasza:
#4 Pedig vannak női autószerelők ár többel is találkoztam :D. Pont a szépségipari szakmákat mondtam volna, mert azokkal is nagyon jól lehet keresni. Akkor én egy szakács tanfolyamot mondanék. Azzal is jól lehet keresni ahhoz képest, hogy alkalmazott az ember és külfödre is könynen ki lehet menni vele.
okt. 17. 17:53
 7/8 anonim ***** válasza:
#5 akart lenni :D
okt. 17. 17:54
 8/8 SZTANN ***** válasza:
100%

Cukrász (szakács) és nyelvtanulás.

A cukrászattal egy kis gyakorlat után egészen menő dizájnos dolgokat csinálhatsz, akár művészi szintig viheted (de lehetsz vállalkozó vagy egy jó vendéglátós csapat tagja), vagy ráállhatsz kézműves édességekre, luxus kézi csokoládékra - és külföldön is keresett.

okt. 28. 21:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!