Tehetek egy félévet szabadon választható tárgyakkal az egyetemen?
Sziasztok, ha bukok egy, vagy két tárgyból az egyetemen, passziválok egy félévet, majd újrakezdem a rákövetkező félévben, a bukott tárgyak mellé felvehetek még számomra érdekes, hasznos szabválokat?
Hogy működik pontosan, milyen hátrányom származhat ebből? Felvehetek akár csak egy extra szabvált is, de akár 5-6-ot is? Vagy célszerű csak a bukott tárgyakat + kötválokat csinálni?
BME-ről van szó, ha esetleg tud valaki specifikus tanácsokat adni, megköszönöm.
Szerintem ne vállald túl magad felesleges tárgyakkal (ha érdekes, ha nem)
Ha mindenképpen akarod, akkor inkább tárgyfelvételkor nézd meg az órarendet és menj el
Hátrány max annyi, ha túlléped a végén a krediteket fizetni kell valamennyit
Vagy esetleg arra gondolsz, hogy +1 félévet kéne felvenned csak 2 tárgyért? Mert ebben az esetben - elvileg - van lehetőséged kérelmezni, hogy kevesebbet kelljen fizetni - ha önköltségesen vagy - bár nem tudom, hogy mennyi tárgynál engedik ezt.
Mindenképp ,,pihentetem’’, úgy érzem túlvállaltam magam, sajnos van köztük ráépülős is, úgyhogy ebben a félévben rátanulok. Inkább ez az egy év, mint a teljes szétcsúszás.
Szerencsére államin vagyok, az hogy fizetnem kell extrába egy keveset, nem zavar. Az hogy csak bejárok nem rossz ötlet!
Szerencsére van még időm kitalálni, köszönöm a segítséget!
A fő kérésedre a választ az adja meg, hogy szakodon hány kreditet kell eleve teljesítened, ami mellé szabadon választhatók jöhetnek, mert (a képzés egészét tekintve) a kredit túllépésért is fizetni kell. Van egy maximum kredit, amennyit államin fölvenni lehet, nem tudom pontosan mennyi, de a TVSZ-ben gondolom le van írva.
Amúgy még jó ötlet lehet 1-2 olyat tárgyat is fölvenni, ami később jönne, hogy előre le legyen tudva. Én inkább ezt csinálnám, ha nem lenne sok ráépülő, de gondolom ott pont bőven van ilyen.
+ Vagy, ha nagyon eleged van az egészből, akkor egy lazább féléved is lehetne, a félévente minimum fölveendő kredit asszem nem túl sok, de ezt sem tudom, nálatok pontosan mennyi, ha érdekel, nézz utána.
Látom bme-s vagy, itt ha jól tudom az a szabály hogy a szükséges 210 kredit +10%-ot vehetsz fel ingyen, utána fizetni kell kreditenként, és a diplomamunka kreditje nem számít ebbe bele.
Én max akkor passziváltatnék ha garantált lenne hogy nem fogok úgy se időbe végezni és mondjuk összesen 4 kredit lenne meg a 30-ból.
Szerintem a későbbi tárgyak felvétele jó lehet, hasznos/tényleg érdekes szabválok jók lehetnek, viszont mondjuk felvenni 6 darab 2 krediteset kamu tárgyakból nem igazán jó ötlet, az ilyeneket max akkor jó szerintem felvenni hogyha van egy 2 órás lyuk az órarendedbe
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!