Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Komolyan nem lehetek tanár,...

Komolyan nem lehetek tanár, csak ha 5 évre elmegyek nappalira tanulni?

Figyelt kérdés

Dolgozok már, van más diplomám, bár karrierváltásban gondolkodok, de nyilván így csak levelező képzések jöhetnek szóba. Azt néztem, hogy tanár (nem tanító) csak nappalis képzés van. Pl. ha nyelvtanár tanár szeretnék lenni, akkor más út nincs. Anglisztikával vagy ilyenekkel nem lehet tanárnak menni.

Ez miért jó egyébként, mikor tanárhiány van, akkor nem az lenne az előnyös, ha többeknek lenne lehetősége elvégezni? Nappalira nyilván csak az tud menni, aki épp most esett ki az érettségiről és még a szülei támogatják, vagy jó neki a kollégium + tengődni valami diákmunkán. Aki a saját lábára áll, más diplomát csinál és dolgozik utána, az már hülye lesz elmenni tanárképzésre, hiába érezne indíttatást rá pár évvel később.

Persze, olvastam valahol, hogy hát annyi “laborgyakorlat” van, hogy hogy is lehetne azt levelezőn. Oké, de ha diplomás ápolónak el lehet menni levelezőn, akkor azért ahhoz képest egy tanár szak, hát na.. biztos meg lehetne oldani.

jan. 2. 16:23
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Van tanári szak levelezőn, és ha van diplomád, akkor van lehetőség rövidebb idő alatt is tanárrá válni.
jan. 2. 16:26
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen létezik pl mestertanári képzés. Két év levelezőn. A saját szakmádhoz kapcsolódó tárgyakat oktathatod vele.
jan. 2. 16:48
 3/9 anonim ***** válasza:
79%
Már megint egy kérdező, aki nem tud keresni a meghirdetett képzések között...
jan. 2. 17:07
 4/9 anonim ***** válasza:

Milyen diplomád van? Pl. van közgazdász-tanár képzés, 3 félév alatt, ha már van belőle diplomád. Mérnöktanár képzések is vannak mérnöki diplomára alapozva.

Viszont sajnos azért igazad van. Én is nézegettem ezeket a képzéséket, és hiába levelező, és hiába 3 félév, az órák hétköznap nap közben vannak, tehát munka mellett lehetetlen elvégezni. Ennyit nem lehet hiányozni, hacsak nem támogat a munkaadó.

jan. 2. 21:43
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Rosszul vagy tájékozódva. Egerben például minden évben rengeteg tanári szakpár meg van hirdetve levelezőn.
jan. 2. 23:11
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Amely tanárképzések levelezőn vannak, azok csak már gyakorlott pedagógusoknak lévő rövid ciklusok képzések a 3.szakjukhoz. Tanároknak nincsen levelező képzésük. Levelezőn nem lehet megcsinálni azt a rengeteg gyakorlatot, ami az osztatlanos képzésben van.
jan. 6. 17:45
 7/9 anonim ***** válasza:

#6: Óriási tévedésben vagy. Ahogy írtam, Egerben minden évben meghirdetnek levelezős kétszakos, 5 éves osztatlan tanárképzéseket. Ugyanazokat a tárgyakat kell teljesíteni, mint nappalin. Semmiféle pedagógusi előképzettség nem kell. Itt a link a 2024-re meghirdetett, 5 éves, levelezős tanári szakpárokról és bejutási pontszámokról a Természettudományi Karon:

[link]

jan. 7. 19:55
 8/9 anonim ***** válasza:

7-es, ez mind szép és jó, de az a kérdés, hogy ez az 5 év hogy néz ki.

Én csak a rövid ciklusú sem tudnám munka mellett beilleszteni az életembe, sajnos. A levelező viszont azért is szívás, mert bár dolgozni nem tudsz mellette, nem számít munkaviszonynak.

jan. 7. 22:23
 9/9 anonim ***** válasza:
Bevezettek most egy gyorsított tanárképzést, nézz utána.
jan. 11. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!