Magyar-Történelem szakos tanár szeretnék lenni középiskolában. Emelt érettségim van, melyik egyetemre jelentkezzem és milyen szakra? Budapesten lévő egyetemekre gondoltam, itt lakom.
Mi a kérdés? Amelyik szimpatikus, teljesen mindegy hol tanulsz
De ezt azért gondold át, mert magyar töri tanárból van a legtöbb, nem biztos hogy budapesten fogsz vele állást kapni.
szerintem menj az orvosira, ha tanár akarsz lenni.
El nem hiszem, hogy komoly a kérdés...
www.felvi.hu
Javaslom tanári szakra jelentkezz!
#5 én tanárként nem ezt látom. Vannak ismerőseim akik Pesten nem kaptak állást magyar töri szakpárral. AZ ELTE-n pedig a legnehezebb a tanárképzés, nagyon sokan lemorzsolódnak, otthagyják, nem bírják. Szóval annak a realitása amit mondasz kb 0. Az hogy te mit hallasz meg egy hozzáértő szakmabeli ember mit lát az két külön dolog. Ne szólj hozzá olyanhoz amit nem értesz, pláne ne hülyeségeket.
Középiskolában pedig pláne nem keresnek magyar töri tanárt, nem lehet vele elhelyezkedni....
Termtudos és reál tárgyak tanáraiból tényleg nagy hiány van, azzal lenne esélye a kérdezőnek. Ezzel a szakpárral nem sok.
"Az állás miatt meg ne aggódj, tanárokat mindig keresnek, pláne jó tanárokat, az egyetemnek is vannak kapcsolatai"
Igen, és egy pályakezdőről honnan tudják hogy jó tanár-e? Ha így is lenne ahogy mondod, akkor egy idősebb, tapasztalt pedagógust részesítenek előnyben a pályakezdő kérdezővel szemben. Ha jó tanárt szeretnének és erre van igény.
Az egyetem nem fog neked állást találni, a kapcsolatai amire te gondolsz, az addig terjed ki, hogy ott tudod letölteni a gyakorlati időd. Nem fogsz tudni dolgozni is ott maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!