Hogyan lehetek tanár? Pályát módosítanék, tanulnék levelezőn, részletek lentebb.
"van egy alapfokú, de egész jó érettségim"
Kezdődnek a bajok...
De eltekintve a terminológiától: azt mondod, hogy az elmúlt 18 évben összesen egy érettségit szereztél csak?
Kétszakos osztatlan tanárképzést kell végezned, ami 5 éves.
Hamarosan megjelenik a felvételi tájékoztató, és ott látni fogod, hogy melyik egyetemek indítják ezt a képzést, és mik a bementi feltételek (értsd: kell-e bármiből újra érettségizned).
Arra készülj fel, hogy tanár szakot nem sok helyen indítanak levelezőn, legutóbb, amikor néztem, csak Egerben volt.
Köszönöm szépen a válaszokat!
4 - "történelem és földrajz VAGY irodalom"
1 - nincsenek bajok, és nem azt mondom. Van még egy technikusi végzettségem, ezen kívül még két OKJ-m, nagy kategóriás jogsijaim, és még egy csomó "sajtcédulám" kisebb tanfolyamokról, végzettségekről. Szinte folyamatosan tanultam valamit, más kérdés hogy ebből mit tudok felhasználni a felvételihez, és mit nem. Az OKJ-k úgy tudom elég sok pontot hoznak.
Alapfokú érettségi pedig nem létezik. A fogalmakkal sem vagy tisztában...
Így hogy akarsz tanítani?
#8: igen, én is erre utaltam, hogy a Kérdező úgy akar tanár lenni, hogy vagy nincs tisztában alapvető fogalmakkal az oktatási rendszerben, vagy külföldön érettségizett, akkor viszont nem tud hatékonyan kérdezni.
#6: a kérdésem arra vonatkozott, tudnád-e inkább azt tanítani, amit az elmúlt években megtanultál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!