Hogyan lehetek tanár? Pályát módosítanék, tanulnék levelezőn, részletek lentebb.
Figyelt kérdés
37 éves vagyok, van egy alapfokú, de egész jó érettségim. Felsős diákokat szeretnék tanítani (ötödik osztályostól lehetőleg nyolcadikig, vagy esetleg érettségiig) történelem és földrajz vagy irodalom tantárgyból. Mi kell ehhez? Kell felsőfokú érettségi? Milyen intézményekben tehetem ezt meg Dorog környékén (Budapest természetesen játszik)? Nagyon köszönöm a válaszokat!tegnap 21:15
1/5 anonim válasza:
"van egy alapfokú, de egész jó érettségim"
Kezdődnek a bajok...
De eltekintve a terminológiától: azt mondod, hogy az elmúlt 18 évben összesen egy érettségit szereztél csak?
2/5 anonim válasza:
Emelt érettségivel kell kezdeni. Arra készítsd fel magad.
3/5 anonim válasza:
Kétszakos osztatlan tanárképzést kell végezned, ami 5 éves.
Hamarosan megjelenik a felvételi tájékoztató, és ott látni fogod, hogy melyik egyetemek indítják ezt a képzést, és mik a bementi feltételek (értsd: kell-e bármiből újra érettségizned).
Arra készülj fel, hogy tanár szakot nem sok helyen indítanak levelezőn, legutóbb, amikor néztem, csak Egerben volt.
4/5 anonim válasza:
Nem lehet egyszerre 3 szakon tanulni tanárin, és egyébként 5+1 éves képzés.
5/5 anonim válasza:
A felvi.hu-n kell majd nézni, valószínűleg a jövő év elejétől a szeptemberben induló képzéseket. Beírod a választott szakot és a munkarendet, kiadja a képző intézményeket (pl ELTE), és azokra rámenve a felvételi követelményeket. Valószínűleg kell 1 emelt szintű érettségi. Arra február elejéig kell jelentkezni egy választott középiskolában vagy a kormányhivatalnál. Irodalom szak nincs, csak magyar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!