Szoftverfejlesztő szeretnék lenni, hármas matekkal felvesznek?
Én is azt akartam kérdezni, hogy hová? Középfokú oktatásban azért nem csak a matematika jegyet nézik, ha másból jobb vagy, illetve jól megírod a felvételit, akkor van esélyed.
Főiskolára is be lehet jutni hármassal, ha egyébként másból jobbak a pontjaid, csak azért azt gondold végig, hogy tényleg fog-e menni. A férjem most jár programtervező mérnök szakra, és eszméletlen durva a matek. Diszkrét matek, a programozás logikai alapjai, statisztika, analízis I-II stb. Ezekre többet készül, mint a szakmai tantárgyakra (Mondjuk szerintem ez tök gáz, dehát a magyar oktatási rendszer az ilyen.)
A szoftverfejlesztő egy összetett szakma. Ha gyenge vagy, jó, ha kódolásra használnak minimálbérért, de ez sem biztos. ha nagyon jó vagy, lehetsz idővel vezető programtervező hatalmas pénzekért.
Hogy mivel jutsz be egy képzésbe, egy dolog. Hogy milyen tudással jössz ki és ezt mennyire díjazza a szakma, az másik dolog. Itt a legkevésbé számít, hogyan jutsz be. Az életed minősége függ viszont attól, hogyan jössz ki. Ezt gondold végig. Mire leszel képes. Ehhez mannyi munkát vagy hajlandó beletenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!