Orvosi egyetemmel párhuzamosan más szak végzése?
Persze,az hogy alaposan megtanultam -az a középiskolás és annál kicsit túlmutató tananyagra vonatkozott, amihez az egyeteminek semmi köze! (Azért egy kérdés konkretizálásánál nem lehet minden egyes szóra sokmondatos lábjegyzetet kreálni) Ki is röhögnék egy olyat,aki azt merné állítani, hogy "tudja" a biokémiát, az illető életkorától függetlenül. Volt szerencsém beszélgetni már olyan hazai neves kutatókkal, akik saját bevallásuk szerint 10-20 évnyi kutatómunka után is csak kezdik érteni,érezni azt, amivel foglalkoznak.
Igen, teljesen igazad van, fogalmam sincs a plexus brachialisról, de ez miért jelentené azt, hogy kb. 2 év múlva ennek megtanulása gondot okozna (mind a sok más egyéb idegek,csontok,erek,izmok stb... mellett) ?
Azt veszem alapul, hogyha erre évente Magyarországon sok száz orvostanhallgató képes, miért ne menne nekem is, akár egy másik szak mellett?
Ezek szerint, ha rövidre zárjuk a témát: nem tudtok nagyon olyanról, aki orvosival párhuzamosan bármely egyéb szakra is járna, és esetleg mind2t eredményesen is teljesíti, vagy Ti magatok járhatatlannak vélitek arra alapozva, hogy már önmagában is kellően fárasztó, nehéz és időben mindent lefoglal? Kérném, ha lehet, ne egyedül rám vonatkoztatva adjatok válasz(oka)t, hanem bárki olyanra, aki orvosit párosítani szeretne akármely más szakkal, hátha akad még ilyen idióta...
Köszönöm szépen az eddigieket !
Bocsi az offért, de én is hasonlón gondolkozom.
Gyógyszerész mellett akarok egy másik szakot elkezdeni.Persze tudom, hogy a gytk se a könnyű szakok közé tartozik.:D
Elnézést kérdező, hogy nem a kérdésedre válaszolok, hanem én is egy kérdést teszek fel.XD
Szóval egy orvosi/gyógyszerész szak mellett az anglisztika mennyire teljesíthető? (Csak érdeklődés szintjén:D)
Most őszintén: Mi a francért akar vki orvosi/gyógyszerészeti mellett anglisztikát végezni?
Ha orvos akarsz lenni, akkor azzal foglalkozz. Ez tipikusan olyan szakma, amit nem jó, ha csak úgy feléből nagyjából csinálsz.
Ha meg csak a nyelvtudás miatt akarsz anglisztikára menni, akkor menj el egy tanfolyamra. Ahhoz, hogy jól tudj angolul, teljesen felesleges a történelmet, irodalmat meg ki tudja mit is megtanulni.
Biztos van olyan zseni, aki az orvosi mellett is el tud végezni még egy szakot, de úgy is egymás rovására fognak menni.
Annak meg mi értelme, ha mindkettőn átverekeded magad kettesekkel?
Egy vmit csinálj tisztességesen, aztán ha van időd, akkor hobbiból foglalkozz mással.
Ez az én véleményem.
Csak hajra! Az emberi agy kapacitasank kb 12 szazalekat hasznositjuk?! (javitsatok ki ha tevedek)sokan talan meg annyit sem valamint alulertekeljuk magunkat
Parszaz evvel ezelott a tanult emberek meg kb hat nyelven tudtak, asztronomiahoz, fizikahoz, matemetikahoz, teologiahoz ertettek stb
Ugy erzem elkenyeztettek bennunket - erettsegi meg vizsgak... ugyanmar
ha fizikilag birod (marmint az orarendek nem utkoznek nagyon), csinald
sok sikert
ui: en angliaban vegeztem, igaz tudom csak angol nyelveszet es irodalom szakon, viszont mellette teljes munkidoben dolgoztam es meg arra is volt idom, hogy hazajarjak...
tudom, hogy azert az orvosi mas, de a kerdes iroja sem tunik atlagosnak...
bar ha igazan okos lenne, akkor magatol is megtalalna a valaszt es csak ugy belevagna, nem kerne ki masok velemenyet...
Kedves utolsó!
Tudod, annak a legnehezebb döntést meghoznia, aki a témával kapcsolatban a legtöbb információval rendelkezik. Aki nem tud semmit az egészről, olyannak könnyű egy egymondatos csábító szövegnek bedőlnie (ld. nemzetvédelmi szakokra jelentkezők 90%-a). Bölcsésszakokon az ember annyira nem tud mit kezdeni magával unalmában, hogy akinek -az odajárók közül- egy csepp esze is van, az a tengernyi szabadidejét munkára fordítja. Ez mint tudjuk, orvosi mellett teljességgel lehetetlen. De a kérdés továbbra sem ez lenne, ill. félre sikerült értelmezned.
Én BME Mechatronikára járok, igaz nem vegyész de ahogy látom órarend felépítésében nem nagyon különböznek a szakok.
Hát igazából szerintem nem lehetne megcsinálni, csak azért sem mert nem tudsz egyszerre két helyen ott lenni. Túl sok labor meg gyakorlat meg beadandó van, amik ugyan nem nehezek, csak sok időt elvesznek így nem lenne időd még orvosira is tanulni. Szerintem inkább egyre koncentrálj, aztán majd ha dolgozol akkor majd tanulsz még valamit, mert ez már nem játék. Ha valahol elhasalsz meg minden fasza kis csúszásokat lehet benyalni, meg pl ha nem kapsz kolit és albérletbe kényszerülsz a szüleidnek kemény MILLIÓKAT kell majd perkálniuk ha nem bírod... szóval óvatosan
Látom már nem aktuális, de épp ideje megkérdezni, mi lett a kérdezővel? :D
Egyébként azok közül akik orvosin tanulnak, majdnem mind szín ötös volt gimiben, ill. gimiben könnyű azt hinni hogy az ember zseni, hisz nem túl magas a léc amit meg kell ugrani, kár hogy az egyetem annál durvább.
Én pont fordítva voltam mint te, nem hittem hogy menni fog, bár bőőőven a ponthatár feletti volt a pontszámom. Aztán kiderült hogy van hozzá érzékem, könnyen megtanulom és ezért jelentkeztem át fogorvosiról általános orvosi 2. év után, mert bár az első két év ugyanaz a két karon, később a fogorvosin szinte nem is lett volna elméleti tárgyam. És nem mondanám hogy belepusztulok a tanulásba.
Nem tudom végül hol kötöttél ki, bár érdekelne, de gondolom rájöttél hogy orvosi mellett nem tudsz egy vegyészmérnökit elvégezni, főleg a gyakorlatok miatt, mert ha x hiányzás megvan, el se fogadják a tárgyadat és még eseélyed sincs elmenni vizsgázni hogy aztán megbukhass mert nem volt időd tanulni rá.
Egy SOTE-s
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!