Miért nincs tanárképző levelezőn?
Nyilván egy testnevelő-edző,vagy egy ének tanár nem túl kivitelezhető levelezőn,de nem értem egy történelem például miért nem lehetséges így.
Sajnos rengetegen vannak úgy,köztük én is, aki érezne motivációt továbbtanulni,azon belül is tanárnak, még azzal sem foglalkozva milyenek az oktatásban a bérek, de nem engedhetik meg maguknak,hogy nappali tagozatra jelentkezzenek,kiesve 5 évig a munkaerőpiacról, nem dolgozva csak iskolába járva.
Mire gondolsz pontosan, hogy nincs?
A jelenlegi egyetemi oktatásban valaki 2 fele módon válhat tanárrá( nyilván meg van több módja is, de én azt az alapállapotot fogom részletezni, hogy neked nincs diplomád és teljesen új vagy az egyetem világában) 1. Létezik osztatlan tanárképzés, ami azt jelenti, hogy választasz 2 tárgyat pl töri-etika vagy bármi és 5 év alatt teljesíted. LÉTEZIK BELŐLE LEVELEZŐ. Onnan tudom, mert én is levelező képzésben tanulok tanárnak. Ezt követően közép és általános iskolában is tudsz tanulni.
2. Lehetőség: maradjunk a törinél: elvégzed a történelem alapképzést majd utána a történelem mester képzést és azt követően mehetsz egy rövid ciklusú 1 szakos tanárnak, ha te csak a törit szeretnéd. És ezek is mind vannak a legtöbb egyetemen levelezoben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!