Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Akik már egyetemre járnak. Ti...

Akik már egyetemre járnak. Ti hogy jegyzeteltek az órákon?

Figyelt kérdés
Szeptembertől egy vidéki egyetem egészségügyi karán kezdem az egyetemet. A véleményetekre vagyok kíváncsi, hogy ti hogyan jegyzeteltek? Füzet vagy a tablet a jó megoldás?

aug. 1. 11:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs meg a diasor letöltve, akkor laptopon. Ha megvan, akkor tableten, a diasorra írom az extra infókat.
aug. 1. 16:46
 12/14 anonim ***** válasza:
86%

nálunk mindig kiadják a diasort, és azt is kérik vissza ami azon van, temérdek mennyiségű az anyag, szinte időpocsékolás kiírni (én nem tanulok azzal, ha kiírom újra), úgyhogy nekem az vált be, hogy tableten pörgetem az órán a diákat, ha elhangzik plusz magyarázat, akkor mellé írom, ami lényeges azt ott helyben kiemelem stb.

Tételeket a vizsgaidőszak felé írom ki, ha kiírom, olyankor is gépelek, mert gyorsabb a copy/paste, olyankor mellé nézem a jegyzetem és kiegészítem.

Gyakorlatokon (amikor nincs kiadott anyag) viszont sokkal jobban bevált valamilyen okból a papíron jegyzetelés, azzal gyorsabb vagyok, de nem is lesz olyan szép. Ha van időm, ezeket újraírom, rendszerezve.

Én azt javaslom, hogy laptopod mindenképp legyen, legalább a koliban/otthon, az első 1-2 félév után meglátod. Nekem pl. első évben nem igazán kellett a tablet, megvolt tollal, füzettel, de másodikon a biokémia annyira pörgött, meg olyan csúnya volt a jegyzetem, hogy akkor már éreztem szükségét a tabletnek, mivel a reakciók felírása, igazítása így gyorsabb, szebb és tanulhatóbb lett + onnantól kezdve lett elegem a sok-sok diából. Tableten ezek manipulálhatóbbak, mint laptopon, nekem így könnyebb tanulnom.

Arról nem is beszélve, hogy kis helyen is elfér, és mindig mindem jegyzetem nálam van, bárhol elő tudom venni tanulni, jegyzetelni. Sokszor a korai/késői buszokon nálunk nincs elég fény a papír olvasásához, viszont alacsony fényerővel (hogy mást ne zavarjon) a tabletet tudtam olvasni.

aug. 1. 21:18
 13/14 anonim ***** válasza:
64%
Diķtafonnal, ha engedik, és laptopon 10 ujjas gépírással.
aug. 2. 15:16
 14/14 anonim ***** válasza:
Kindle Scribe
aug. 7. 05:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!