Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Akik már egyetemre járnak. Ti...

Akik már egyetemre járnak. Ti hogy jegyzeteltek az órákon?

Figyelt kérdés
Szeptembertől egy vidéki egyetem egészségügyi karán kezdem az egyetemet. A véleményetekre vagyok kíváncsi, hogy ti hogyan jegyzeteltek? Füzet vagy a tablet a jó megoldás?

aug. 1. 11:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Az a jó megoldás, amivel gyorsabban tudsz írni. Le kell írni csak a lényeget, ennyi a jegyzetelés, nem nagy kunszt. De ha nem akarsz irkálni, otthon is meg tudod tanulni a könyvekből.
aug. 1. 12:12
 2/14 anonim ***** válasza:
91%
Én tabletet használok, nekem nagyon bevált, de teljesen egyéni, hogy kinek melyik működik a legjobban.
aug. 1. 12:52
 3/14 anonim ***** válasza:
83%
Tanulj meg nyáron vakon gépelni, nagy segítség lehet.
aug. 1. 12:59
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Szépen írsz/olvashatóan? akkor is ha nagyon gyorsan kell írni? (akkor választhatsz)

Ha nem akkor laptop/tablet

aug. 1. 13:27
 5/14 anonim ***** válasza:
70%

Én is vidéki egyetem egészségügyi karán vagyok. Most kezdem a negyedik évemet.

Én úgy csinálom, hogy első órán igyekszem megtudni, hogy az órán kivetített diasor fel lesz e töltve az elearningbe, vagy van e belőle könyv/jegyzet amiből vizsgára készülni kell.

Ha nincs feltöltve akkor telefonomban villám üzemmódban gépelek, itthon meg átmásolom gépre. Ha fel van töltve akkor csak azokat az információkat jegyzem fel ami nincs rajta a dián. Akkor is telefont használok és felírom, hogy az adott mondat melyik diához kötődik és a végén összecsatolva csinálok belőle egy jegyzetet.

Ha meg van jegyzet (mint pl anatómiából volt) és meg is mondták, hogy abból kell tanulni, mert vizsgakérdések is abból lesznek akkor nem jegyzetelek egyáltalán.

aug. 1. 13:33
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Én most végeztem az ötödévet, kézzel jegyzetelek, mostanra már totálisan olvashatatlan a kézírásom a sebességtől:D orvostanhallgató
aug. 1. 14:18
 7/14 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a választ, ment a zöld!
aug. 1. 14:29
 8/14 anonim ***** válasza:
75%
Én kézzel szoktam, de csak azért, mert lusta vagyok gépet cipelni. 🙂 A másodévet fogom most kezdeni, eddig bevált.
aug. 1. 14:34
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Én egy ideig kézzel, aztán mivel inline jelenléti vizsgáink voltak, és cipelnem kellett a laptopot, rájöttem, hogy ennyi erővel órára is vihetem...

Mi stinte minden anyagot megkapunk előre, mindenből ppt-t konvertálok, és jegyzetoldali formátumban abba írok.

aug. 1. 14:42
 10/14 anonim ***** válasza:
20%
Nem járok már egyetemre, de úgy szereztem 3 diplomát, hogy a legtöbb órán csak figyeltem, elvétve leírtam pár dolgot, majd a félév során elkértem a barátaim jegyzeteit vagy az oktató által megosztott anyagokból készültem. Nekem bevált és még a barátaim is szóba állnak velem azóta is. :P
aug. 1. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!