Aki állami ösztöndíjas képzésen tanul és a képzési idő másfélszerese alatt nem szerez oklevelet annak a teljes tandíjat vissza kell fizetnie vagy csak a felét?
Figyelt kérdés
júl. 14. 07:48
1/8 anonim válasza:
Miért kellene csak a felét?
Az összes felhasznált félév árát le kell dolgozni/visszafizetni.
2/8 A kérdező kommentje:
Azért, mert egy kollégám azt mondta, hogy neki csak a felét kellett kifizetnie, miután nem szerzett diplomát és külföldön vállalt munkát.
júl. 14. 10:57
3/8 anonim válasza:
Igen, a másfélszeresét vagy 2 éven belül el kell kezdeni ledolgozni a féléveket.
4/8 A kérdező kommentje:
És ez folyamatos munkaviszonnyal dolgozható csak le? Gondolok arra, hogy valaki dolgozik mondjuk 3 évet, de idő közben kirúgják vagy elmegy gyesre akkor vissza kell fizetni utána a képzés árát?
júl. 14. 11:08
5/8 anonim válasza:
Van egy szerződés az állami ösztöndíjról, amit beiratkozás előtt aláírtál. Azt szépen megkeresed és elolvasod a feltételeket, benne lesz a kérdésedre a válasz.
6/8 anonim válasza:
Nálam ez volt a helyzet és a dokumentumban, amit kaptam aazt írja, hogy vagy ledolgozom x éven belül (nálam ez 4 év, de attól függ, hogy hány állami féléved volt) vagy a felét vissza kell fizetni. Nem kell folyamatos munkaviszony. Az a lényeg, hogy az adott időn belül meglegyen az adott napok száma. Nekem ebben a dokumentumban nem az van írva, hogy 2 éven belül el kell kezdeni, csak annyi, hogy x éven belül legyen ledolgozva.
7/8 anonim válasza:
6. vagyok, arról a dokumentumról beszélek, amit akkor kaptam, amikor túlléptem a képzési idő másfélszeresét.
8/8 anonim válasza:
#3, borzasztóan alulinformált vagy. Nincs ilyen 2 éves szabály, és nem a másfélszeresét kell ledolgozni, hanem a dupláját ("ahány félév, annyi év munkaviszony").
Kérdező: ha letelik az engedett másfélszeres idő, akkor függetlenül attól, hogy elvégezted vagy sem a képzést, ugyanazok a lehetőségeid vannak. Nem kell összefüggő munkaidőt felmutatni (nem is reális, hogy minden ember 5+ vagy 10+ évig ugyanott dolgozik), akár az is lehet, hogy kimész külföldre, és utána hazajössz dolgozni.
Az is lehet, hogy vállalkozást csinálsz, az is beleszámít az időbe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!