Jogász + gazdaságinformatikus diploma?
Szeretnék jogi diploma mellé más, gazdaság/mérnök diplomát elvégezni. Arra gondoltam, gazdinfóval kombinálva ütős párosítás lehet.
Mivel ha 3. félévben elkezdem a gazdinfót , akkor párhuzamosan végzett diplomám is ingyenes lesz, ezért gondoltam jövőre elkezdem levelezőn. Felsőbbévesek szerint az első év után könnyebb már a jogi szak, az elsőn kell túlesni.
Megfordult a fejemben, hogy a jogi szakvizsga alatt csinálom meg, hiszen az három, a gazdinfó pedig 3,5 év, de
1) a szakvizsga sokak szerint nehezebb, mint az egyetem nagy része és/vagy az államvizsga,
2) akkor már nem lesz támogatott félévem.
Középsuliban matek-infó faktos voltam, szerintem nem lesz probléma. Mit gondoltok? Jó a gazdaságinformatikus, vagy más diploma jobb lenne, pl. Marketing? Ill. érdemesebb jogon átmennem levelezőre, gazdinfót pedig nappalin csinálni?
Hogy lenne könnyebb a jogi szak 1. félév után? Nézz már bele a tantervbe, de komolyan. Egyre nő a tantárgyak száma és az anyag nehézsége.
Döntsd el hogy később mit szeretnél dolgozni, mert ez a több szak kombinálása teljesen hülyeség, és egyáltalán nem honorálják a munkaadók. Az jelent előnyt ha egy konkrét területen fel tudsz mutatni valamit, nem pedig többől semmit.
#3, felsőbb évesek azért mondták ezt, mert az első évben megszokni a tananyag mennyiséget nagyon nehéz, de ha ráérez az ember, akkor talán egy fokkal könnyebb dolga van, legalábbis nekem is ez a tapasztalatom, első félév szenvedős volt, másodikban azért már belejöttem. Azért is gondoltam matekos szakra mellé pluszba, mert elsősorban cégeknek dolgoznék szívesen, pl. bankban.
#4, köszönöm a választ :)
Nekem jogász-pti van, de le se szarják, sőt, esküszöm hátrány munkakeresésnél, mert soknak bssza a csőrét, hogy mi az, hogy neked 2 diplomád is van.
Másrészt tényleg nincs sok értelme ennek a párosnak. Én hobbiból csináltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!