Ápolónak érdemes tanulni introvertáltként?
Nem, mert az introvertáltak nem szeretnek emberekkel fogalkozni
Egy ápoló egész nap azt csinálja, állandóan kommunikálni kell a betegekkel
Az önmagában nem baj ha nem vagy nagyszájú
Lehet, mert van háziápolás, ahol egy beteggel vagy, aki lehet nem is kommunikál. Ismerősöm is így dolgozik, 2 hét itthon, 2 hét külföld. 2500-3000 euró nettó.
Teljesen jó.
Ha elavatottnak érzed magad az ápoló pályára, akkor talán meg tudod oldani. De alapból elég fontos egy ápolónál, hogy kommunikációban laza, nyitott, vidám, empatikus legyen - kórházban pl. fel kell vidítania az aggódó beteget (még a családot is). Nagyon nehéz annak a dolga, akinek ez nem megy. Nem fogod jól érezni magad a munkádban, mert látod majd, milyennek kellene lenned, de nem tudsz (vagy nagy erőfeszítésbe kerül).
Kivételesen előfordulhat introvertált ápoló, jól is dolgozhat - de nem lesz boldog. Talán nem ez a leginkább neked való.
Köszönöm a válaszokat. Nálam ez a csendesebb személyiség párosul azzal, hogy valamilyen segítő szakmához érzek affinitást, ezért is nehéz, pl itt sokak ajánlják az informatikát a hasonló típusúaknak, de ahhoz meg nem érzek affinitást, sem tehetséget. Szóval összetettek a szakmák és az emberek is, nem könnyű a választás.
Az is igaz, hogy a betegek is különböző személyiségűek és állapotúak lehetnek, szóval lehet, hogy valamelyikükkel könnyebben, valamelyikükkel nehezebben mennének a dolgok. Csak hát gondolom, az ember nem válogathat, vagyis nem tudom, hogy működik ez, hogy kit kihez osztanak be. Gondolom, elvárják, hogy mindenkivel, minden esetben helyt kell állni.
Amikor nagymamám az élete utolsó pár hetében itt volt nálunk, és anyukám ápolta, sokszor keményen a sarkára kellett állni, mert a nagyi elég nehéz természet volt, ami idős korára még erősödött, és sokszor viselkedett bántóan anyukámmal, meg nem volt hajlandó együttműködni vele, vagy bevenni a gyógyszerét stb. De anyukámnak van egyfajta tekintélyt parancsoló megjelenése és viselkedése, nekem meg nincs.
? Miért ne venne komolyan? Vagy ezt nem tudom értelmezni. Ott vagy segítesz, megcsinálod amit mond a többi ápoló/vezető
Ne engedd magad befolyásolni
"? Miért ne venne komolyan? Vagy ezt nem tudom értelmezni. Ott vagy segítesz, megcsinálod amit mond a többi ápoló/vezető
Ne engedd magad befolyásolni"
Köszönöm a bíztatást! Sokat jelent. Biztos még én is sokat fogok változni, és próbálok határozottabb lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!