Vendégtanulói jogviszony. Tudtok erről valamit?
Figyelt kérdés
Az iskolámban nem tanítják a tárgyat, ezért telefonáltunk egy közeli suliba, hogy átvennének-e. Azt mondta a nő, hogy persze.
Ma voltunk bent, sajnos egy ritka rosszindulatú titkárnő volt csak bent (ki más?). Közölte, hogy erre lehetőségem nincs, csak a vizsgáztatást vállalják, keressek magántanárt, stb…
Most elkezdtem hivatalos oldalakat kutatni, ahol érthetően le volt írva, hogy a vendégtanulói jogviszony azt jelenti, hogy náluk részt vehetek a tárgyból elméleti tanórákon s gyakorlati foglalkozásokon. Gyakorin is olvastam, mielőtt kiírtam, itt pedig csak annyi volt, hogy nem engedték, mert lehetetlen volt összehozni a gyerek órarendjével.. Szerintetek? :/
jún. 17. 15:54
1/3 anonim válasza:
Az iskola nem köteles senkit fogadni vendégtanulói jogviszony keretében. Az igazgató dönthet erről. Nem tudom mi ez a tárgy, de valószínűbbnek látom, hogy magántanárral kellene tanulni.
2/3 A kérdező kommentje:
Magántanárral nem nagyon látom értelmét… Vagyis lenne értelme, idegen nyelvről van szó, viszont így csak nyelvvizsgám lehet, a bizonyítványomba pedig nem kerül be. Ha benne lenne csinálhatnék belőle érettségit, amire pedig szükségem lenne, de így… :////
jún. 18. 05:54
3/3 anonim válasza:
A jogszabály szerint a következőket kell tennetek: A szüleid nyújtsanak be kérelmet a mostani iskolád igazgatójához és jelöljék meg a vendégfogadó iskolát. Az igazgatónak kell velük egyeztetni, nektek oda sem kell menni. A határozatról a mostani igazgatója értesít, miután egyeztetett a vendég fogadó iskolával. Ez a határozat lesz mérvadó, vagy fogadnak vagy nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!