Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Levelező képzéseken ez hogy...

Levelező képzéseken ez hogy működik? Ugyanolyan súlyú a diplomájuk, mint a nappalisoknak? Részt vehetnek programokon(gólyabál, bulik, stb?

Figyelt kérdés

A nappali tagozathoz képest mennyire hátrányosak?

Később számít a munkakeresésnél?

És most nem azokra gondolok akik dolgoznak mellette, hanem akik aktívan részt vennének mindenben attól függetlenül h levelezőn vannak.

máj. 19. 14:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
25%
10. Ne hagyd, hogy a 9-es félrevezessen. Természetesen ő azt fogja mondani, hogy a levelező ugyanannyit ér, mint a nappali – mivel ott végzett. A valóság ezzel szemben az, hogy a levező távolról sem ér annyit, mint a nappali a jogban.
máj. 19. 23:53
 12/16 A kérdező kommentje:
#11 ez személyes tapasztalat? Vagy pontosan mire alapozod?
máj. 20. 00:03
 13/16 anonim ***** válasza:
67%

De miért érne kevesebbet? A diplomán nincs rajta, a kutya se kérdezte soha hogy nappalin vagy levelezőn tanultam, pedig megfordultam már jópár állás interjún az évek alatt. Ugyanazok a tárgyaim voltak, mint azoknak akik nappalin tanultak, ugyanazokat a vizsgákat, szigorlatokat kellett megcsinálnom. Nem tudom mi ez a berögződés nálad, hogy a levelező kevesebbet ér...

Bejártam előadásra és gyakorlatra, tekintve hogy kötelező volt. :) Covid járvány előtt végeztem (2018-ban), úgyhogy nem volt online oktatás se akkor még.

Ügyvedi irodákban dolgoztam, asszisztensként kezdtem aztán ügyvédjelölt voltam, azóta meg ügyvéd lettem.

máj. 20. 01:56
 14/16 A kérdező kommentje:

Gratulálok!

Én még nem járok egyetemre, csak elméletben érdekel, és nagyon hangsúlyozzák hogy a nappali többet ér a levelezőnél.

És nem tudom hogy mennek a dolgok annyira. Olyasmira gondoltam hogy mondjuk szombaton vannak óráid, de te bejárhatsz hétköznap szakkörökre, TDK-ra, stb?

máj. 20. 02:02
 15/16 anonim ***** válasza:
50%

Köszi :) Szombaton voltak csak órák, TDK-ra levelezősök is jelentkezhettek, szakköröket nem tudom. Egyetemi szervezetekhez pl HÖK, is lehetett jelentkezni.

De nincs ezekről saját tapasztalatom, egy esettanulmányi versenyen voltam amit az egyetem szervezett, azon kívül időben nekem ezek nem fértek bele egy teljes állás mellett.

Utolsó évben jelentkeztem asszisztensnek (kb gyakornoki meló volt, de ami így volt hirdetve arra nappalisokat kerestek diákszövetkezeten keresztül), hogy ne csak a kötelező talán 6 hét szakmai gyakorlatom legyen, hanem akkor már minimum egy év. Ezt tudom javasolni, hogy minél előbb kezdj a szakmában dolgozni, habár az elején a fizetés nevetséges.

máj. 20. 08:01
 16/16 anonim ***** válasza:

13. Gratulálok a diplomádhoz és a jogi karrieredhez is! Szeretném hangsúlyozni, és ez nagyon fontos, hogy NEM szólom le a te végzettségedet, se nem kérdőjelezem meg a hozzáértésedet, szakértelmedet, se nem szólom le látatlanban a karrieredet!

De ha felvételi tanácsot kell adni, akkor az egy másik helyzet, mint amikor valaki már választott egy utat és azon jár.

Én nem jogász vagyok, de egy hasonlóan kompetitív / túlképzett szakmám van (közgazdász), és én egy másodrendű egyetemen (BGE) jártam másodrendű szakra (marketing), és pl. ez esetben számomra bőven elég is volt a levelező, DE ha annak idején rendesebben informálódom, akkor inkább mentem volna matematika vagy legalább alkalmazott közgazdaságtan alapszakra. (Ennek ellenére jobb karrierem van, mint a matematikusok/alk. közgazdászok 90%-ának, ezért is mondom, hogy a gyengébb képzés nem feltétlenül vezet gyengébb karrierhez.)

A jog is egy erősen túlképzett, kompetitív szakma, ahol eleve erős kontraszelekció van sokgenerációs jogászdinasztiák részéről. És már csak emiatt is eleve érdemes a legjobb képzést becélozni (elte vagy pázmány nappali jog). Természetesen lehet károlis levelezővel is boldogulni, van ismerősöm károlis diplomával Google kategóriás cégnél, csak nehezebb. Nagy a tolongás.

Nyilván ha van lehetőséged jogi irodában dolgozni mellette, és ott tanulsz a kollégáktól, akkor az nagyon sokat dob egy levelezőn is. De általában a nappali előnye a szakmai közeg, az intenzív beszélgetések, a tanárokkal együtt töltött minőségi idő mennyisége (legalább a duplája, mint a levelezôn). És mint mondtam, a szakmában a levelezőt lenézik. Ez van.

máj. 21. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!