Miért nem vesznek részt a hallgatók külföldi mobilitási programokon?
azért mert szép és jók ezek az ösztöndíjprogramok, de kell hozzá kezdőtőke és nem mindenki tudja előteremteni.
én pl. a 2. hónapban kaptam meg az ösztöndíjamat amikor erasmuson voltam. addig - és minden nagy kezdeti költséget a családom saját zsebből finanszírozott.
Sokaknak van valami rendesebb, szakmába vágó állása is, amit nem tudnak csak egy nyárra otthagyni, főleg azért hogy csak szórakozgassanak a minimális pénzkeresés mellett - ezek az animátori és au pair munkák azért a legtöbb szakmánál nem számítanak releváns tapasztalatnak. Ráadásul sokaknak kell év közben is dolgoznia, így még fontosabb hogy a stabil állásukat megtartsák.
De persze nyilván ott vannak azok is akik tényleg csak halogatják, mert azt hiszik ráérnek ,vagy igazából félnek csak nem akarják neked/másnak bevallani ezt. De ez rájuk tartozik.
Mindenkinek megvan a maga oka. Inkább csak örülj, ha neked van/volt ilyenre lehetőséged. Én azt teszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!